Контролни задаци за четвртаке (вежбе за крај школске године)

Контролне вежбе омогућују наставницима да провере колико су њихови ученици савладали одређено градиво, ученицима – да провере чиме су више, а чиме мање овладали, а родитељима – да прате напредак свог детета.

У сарадњи са ауторима уџбеника „Креативни центар“ припремио је збирке контролних вежби из српског језика, математике и Природе и друштва (односно Света око нас) за  ученике од првог до четвртог разреда основне школе. Могу се користити и за вежбање на часовима у школи и за рад код куће.

Ове збирке намењене су проверама знања и вештина из тих предмета, а задаци су усклађени са важећим наставним планом и програмом, као и образовним стандардима за наведене циклусе образовања.

Осим за проверу знања, ове контролне вежбе могу се користити и за вежбање на часовима у школи и за рад код куће.

Контролне вежбе из математике за четврти разред основне школе 

Контролне вежбе из математике за четврти разред основне школе намењене су провери знања и вештина из области наставе математике у четвртом разреду. Збирка садржи 12 контролних вежби за групу А и 12 контролних вежби за групу Б, усклађених с наставим планом и програмом. Прва вежба намењена је провери усвојености математичких садржаја обрађених у трећем разреду, а последња вежба је завршни, годишњи тест. Саставни део сваке вежбе је табела са исходима који се проверавају. У вежбама је предложен број бодова за сваки задатак, као и скала за оцењивање. На крају се налазе табеле с тачним решењима и упутствима за процењивање ученичких одговора. 

Пример из радне свеске:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [304.01 KB]

Контролне вежбе из српског језика за четврти разред основне школе 

Контролне вежбе из српског језика за четврти разред основне школе намењене су провери знања и вештина у областима књижевност, језик и језичка култура. Збирка садржи 12 контролних вежби за групу А и 12 контролних вежби за групу Б.

Пример из радне свеске:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [485.06 KB]

Контролне вежбе из Природе и друштва за четврти разред основне школе 

Контролне вежбе из природе и друштва за четврти разред основне школе намењене су провери знања и вештина из области које су предвиђене програмом за овај предмет. Збирка садржи 12 вежби за групу А и 12 вежби за групу Б. На крају сваке вежбе дата је табела са исходима који се проверавају.

Пример из радне свеске:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [407.45 KB]