Korona u osnovnoj školi, na pripremama za prijemni

9 juna, 2020

U Osnovnoj školi “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik, nakon što je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima, pozitivan na korona virus.

Foto: Canva

Ovu informaciju objavio je portal “Blica”, a na osnovu izjave majke jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitivnim dečakom, prisustvovao pripremi.

– Nakon što je priprema završena rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na Kovid-19. I njegova majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti – kaže za “Blic” N.M.

Da je učenik pozitivan na korona virus za “Blic” je potvrdila i direktorka pomenute škole, Marija Čekanović, koja nam je rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Korona u osnovnoj školi, na pripremama za prijemni

  1. Jasna kaže:

    Koliko će još da vežbaju na našoj deci? Na nastavnicima i roditeljima. Ministar bi mogao da se oglasi, da obustavi okupljanja u školi, da povuče odluku o završnom ispitu, maturskoj večeri i ekskurziji. Nakon izbora će se tek znati, koliko je zaražene dece i nastavnika. Čemu ova igranka?

  2. Aleksandra kaže:

    Da li u ovoj državi ima neko odgovoran i pametan,neko kome je zdravlje dece na prvom mestu da kaže “NE MOŽETE REALIZOVATI REKREATIVNU NASTAVU NIJE BEZBEDNO”?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama