Корона у основној школи, на припремама за пријемни

У Основној школи „Владимир Роловић“ на Петловом брду откривено је да је један ученик, након што је присуствовао припремној настави за пријемни испит из српског језика и био у контакту са вршњацима, позитиван на корона вирус.

Foto: Canva

Ову информацију објавио је портал „Блица“, а на основу изјаве мајке једног од ученика који је, заједно са позитивним дечаком, присуствовао припреми.

– Након што је припрема завршена речено нам је да је један од ученика позитиван на Ковид-19. И његова мајка је заражена и смештена у болницу. Из школе су нас обавестили да ће сва деца која су била у контакту са зараженом особом морати да буду тестирана, као и да им неће бити дозвољено да изађу на пријемни испит док не буду имали негативан тест. Покушали смо да тестирамо децу, али нам је речено да данас то није могуће учинити – каже за „Блиц“ Н.М.

Да је ученик позитиван на корона вирус за „Блиц“ је потврдила и директорка поменуте школе, Марија Чекановић, која нам је рекла да ће се пријемни испит одржати у редовном термину.