Корона у основној школи, на припремама за пријемни

9 јуна, 2020

У Основној школи “Владимир Роловић” на Петловом брду откривено је да је један ученик, након што је присуствовао припремној настави за пријемни испит из српског језика и био у контакту са вршњацима, позитиван на корона вирус.

Foto: Canva

Ову информацију објавио је портал “Блица”, а на основу изјаве мајке једног од ученика који је, заједно са позитивним дечаком, присуствовао припреми.

– Након што је припрема завршена речено нам је да је један од ученика позитиван на Ковид-19. И његова мајка је заражена и смештена у болницу. Из школе су нас обавестили да ће сва деца која су била у контакту са зараженом особом морати да буду тестирана, као и да им неће бити дозвољено да изађу на пријемни испит док не буду имали негативан тест. Покушали смо да тестирамо децу, али нам је речено да данас то није могуће учинити – каже за “Блиц” Н.М.

Да је ученик позитиван на корона вирус за “Блиц” је потврдила и директорка поменуте школе, Марија Чекановић, која нам је рекла да ће се пријемни испит одржати у редовном термину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Корона у основној школи, на припремама за пријемни

  1. Jasna каже:

    Koliko će još da vežbaju na našoj deci? Na nastavnicima i roditeljima. Ministar bi mogao da se oglasi, da obustavi okupljanja u školi, da povuče odluku o završnom ispitu, maturskoj večeri i ekskurziji. Nakon izbora će se tek znati, koliko je zaražene dece i nastavnika. Čemu ova igranka?

  2. Aleksandra каже:

    Da li u ovoj državi ima neko odgovoran i pametan,neko kome je zdravlje dece na prvom mestu da kaže “NE MOŽETE REALIZOVATI REKREATIVNU NASTAVU NIJE BEZBEDNO”?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама