Крај протеста у школи у Земуну

27 септембра, 2017

Директор Љуба Мосуровић дао оставку, деца од сутра полазе на наставу

Протест родитеља, ученика и наставника Основне школе “Светозар Милетић”, који је под називом “Не дамо Љубу” трајао 27 дана, завршен је вечерас након састанка са представницима Министарства просвете. Договорено је да деца већ од сутра крену у школу.
Већина родитеља одбијала је од почетка школске године да шаље децу у школу противећи се одлуци министарства да са места директора разреши Мирољуба Љубу Мосуровића. Мосуровић је, како сазнајемо, вечерас понудио оставку на то место.
– Завршило се. Деца су позвана сутра да дођу у школу и све је завршено. Обављени су конструктивни саговорницима са представницима министарства – рекао је за “Блиц” Мосуровић, поручујући родитељима да остану јединствени и пошаљу децу у школу.
На питање да ли то значи да је повучена одлука о његовом разрешењу или је смењен, Мосуровић је претходно рекао: “Моја судбина није важна. Не можете никада добити све, завршено је најбоље по децу”.
М. Родић
Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


3 коментара на "Крај протеста у школи у Земуну

 1. Нико није незаменљив каже:

  Па овај директор је то требао да уради одмах ако је овако размишљао.Лепа је популарност а цена?Што ће бити јесенас,нека буде вечерас.

  1. Anna каже:

   Ovaj direktor je dovoljno pametan da shvati da nakon donošenja novog zakona on nema nikakve šanse. Odluka da se roditelji i deca više ne mrcvare izgubljenom bitkom zrela je i pametna. Učinio je mnogo za tu školu, i ostaće upamćen po dobrom. A to je najvažnije: da te ljudi pamte po dobrom, da makar na sahrani okupiš ljude koji će reći da si bio valjan čovek, a ne vaška. Ako je i jedno dete tome naučio, mnogo je. A mi ostali da se zapitamo nad sobom, naročito kad ostavljamo ovakve komentare. Prosvetni kadar u ovoj zemlji od devedesetih nije bio motor promene ili društvenog napretka. Lepo je videti nekoga ko je imao pozitivan uticaj na svoje đake, zaposlene i roditelje. Poštovanje i kapa dole!

  2. Padrino каже:

   Sto mrzim ove botove posvuda. Sendvič ce ti uskoro prisesti

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама