Kraj protesta u školi u Zemunu

27 septembra, 2017

Direktor Ljuba Mosurović dao ostavku, deca od sutra polaze na nastavu

Protest roditelja, učenika i nastavnika Osnovne škole “Svetozar Miletić”, koji je pod nazivom “Ne damo Ljubu” trajao 27 dana, završen je večeras nakon sastanka sa predstavnicima Ministarstva prosvete. Dogovoreno je da deca već od sutra krenu u školu.
Većina roditelja odbijala je od početka školske godine da šalje decu u školu protiveći se odluci ministarstva da sa mesta direktora razreši Miroljuba Ljubu Mosurovića. Mosurović je, kako saznajemo, večeras ponudio ostavku na to mesto.
– Završilo se. Deca su pozvana sutra da dođu u školu i sve je završeno. Obavljeni su konstruktivni sagovornicima sa predstavnicima ministarstva – rekao je za “Blic” Mosurović, poručujući roditeljima da ostanu jedinstveni i pošalju decu u školu.
Na pitanje da li to znači da je povučena odluka o njegovom razrešenju ili je smenjen, Mosurović je prethodno rekao: “Moja sudbina nije važna. Ne možete nikada dobiti sve, završeno je najbolje po decu”.
M. Rodić
Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


3 komentara na "Kraj protesta u školi u Zemunu

 1. Niko nije nezamenljiv kaže:

  Pa ovaj direktor je to trebao da uradi odmah ako je ovako razmišljao.Lepa je popularnost a cena?Što će biti jesenas,neka bude večeras.

  1. Anna kaže:

   Ovaj direktor je dovoljno pametan da shvati da nakon donošenja novog zakona on nema nikakve šanse. Odluka da se roditelji i deca više ne mrcvare izgubljenom bitkom zrela je i pametna. Učinio je mnogo za tu školu, i ostaće upamćen po dobrom. A to je najvažnije: da te ljudi pamte po dobrom, da makar na sahrani okupiš ljude koji će reći da si bio valjan čovek, a ne vaška. Ako je i jedno dete tome naučio, mnogo je. A mi ostali da se zapitamo nad sobom, naročito kad ostavljamo ovakve komentare. Prosvetni kadar u ovoj zemlji od devedesetih nije bio motor promene ili društvenog napretka. Lepo je videti nekoga ko je imao pozitivan uticaj na svoje đake, zaposlene i roditelje. Poštovanje i kapa dole!

  2. Padrino kaže:

   Sto mrzim ove botove posvuda. Sendvič ce ti uskoro prisesti

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama