Креативни е-вртић: Начин да деца проведу квалитетно време испред екрана

Kао подршку васпитачима у условима рада на даљину, Креативни центар реализовао је пројекат сада већ познат већини васпитача, под називом Креативни е-вртић. Реч је о електронском образовном материјалу намењеном предшколцима.

Креативни е-вртић је подељен на шест тематских целина, од којих свака садржи уводни текст и задатке за рад, а неки текстови су праћени и аудио-верзијом коју читају познати глумци. Уз малу помоћ родитеља, деца могу користити овај материјал на рачунару, таблету или телефону.

“Бројне похвале које смо добили од васпитача и родитеља најбоље говоре о томе како је идеја о електронском предшколском материјалу више него добродошла и у вртићима. Такође указују и на то да се материјал овог типа добро уклапа у захтеве нових Основа програма, што нас посебно радује. Због тога смо одлучили да од септембра наш Електронски вртић буде бесплатно доступан свима који у вртићима раде по радним материјалима Креативног центра.” – кажу из ове издавачке куће.

До сада је изашло укупно шест наставака креативног вртића намењеног деци узраста од 4 до 6 година. На пријемчив и занимљив начин, а користећи модерну технологију, деца уче о свету око себе, вежбају меморију, развијају пажњу, креативност и концентрацију.

Ако до сада нисте испробали Креативни вртић, остављамо вам линк где можете пронаћи свих шест делова:

https://kreativni.cloubi.fi/web/site-520167/state-jurdcobqgercytzr/front-page