Kreativni e-vrtić: Način da deca provedu kvalitetno vreme ispred ekrana

28 maja, 2020

Kao podršku vaspitačima u uslovima rada na daljinu, Kreativni centar realizovao je projekat sada već poznat većini vaspitača, pod nazivom Kreativni e-vrtić. Reč je o elektronskom obrazovnom materijalu namenjenom predškolcima.

Kreativni e-vrtić je podeljen na šest tematskih celina, od kojih svaka sadrži uvodni tekst i zadatke za rad, a neki tekstovi su praćeni i audio-verzijom koju čitaju poznati glumci. Uz malu pomoć roditelja, deca mogu koristiti ovaj materijal na računaru, tabletu ili telefonu.

“Brojne pohvale koje smo dobili od vaspitača i roditelja najbolje govore o tome kako je ideja o elektronskom predškolskom materijalu više nego dobrodošla i u vrtićima. Takođe ukazuju i na to da se materijal ovog tipa dobro uklapa u zahteve novih Osnova programa, što nas posebno raduje. Zbog toga smo odlučili da od septembra naš Elektronski vrtić bude besplatno dostupan svima koji u vrtićima rade po radnim materijalima Kreativnog centra.” – kažu iz ove izdavačke kuće.

Do sada je izašlo ukupno šest nastavaka kreativnog vrtića namenjenog deci uzrasta od 4 do 6 godina. Na prijemčiv i zanimljiv način, a koristeći modernu tehnologiju, deca uče o svetu oko sebe, vežbaju memoriju, razvijaju pažnju, kreativnost i koncentraciju.

Ako do sada niste isprobali Kreativni vrtić, ostavljamo vam link gde možete pronaći svih šest delova:

https://kreativni.cloubi.fi/web/site-520167/state-jurdcobqgercytzr/front-page

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama