Kreće reforma opšteg srednjeg obrazovanja, popunjavanje upitnika do 15. maja

maj 3, 2017

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otpočelo je uvođenja promena u okviru opšteg srednjeg obrazovanja – gimnazija, sa ciljem unapređivanja ovog značajnog segmenta obrazovanja.

Za sprovođenje reformi neophodna je pomoć nastavnika i stručnih saradnika koji će svoje sugestije davati kroz popunjavanje upitnika.”Ispitivanje stavova nastavnika i stručnih saradnika o kvalitetu, efikasnosti i relevantnosti gimnazijskog obrazovanja od posebnog je značaja prilikom sprovođenja reformskih pravaca, stoga će se sve neophodne informacije dobijati direktno od gimnazija kroz popunjavanje upitnika”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Upitnik se nalazi na portalu eprosveta.rs na linku upitnik za zaposlene u gimnazijama. Korisničko ime i lozinku za pristup dobija svaka gimnazija, a za obradu upitnika formirana je baza koja će omogućiti analizu i donošenje zaključaka o stavovima nastavnika i stručnih saradnika gimnazija na nacionalnom nivou.
Rezultati će se koristiti u procesu izrade smernica za razvoj opšteg srednjeg obrazovanja. Takođe, dobijeni rezultati na nivou svake škole mogu se koristiti za procese unapređivanja kvaliteta nastave, samovrednovanja i planiranja stručnog usavršavanja.

Rok za popunjavanje upitnika ističe 15. maja 2017. godine.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Kreće reforma opšteg srednjeg obrazovanja, popunjavanje upitnika do 15. maja"

  1. Marija kaže:

    Zasto slican upitnik ne popunjavaju i maturanti? Treba uzeti u obzir i misljenje onih koji izlaze iz skole sta moze da bude bolje ili lakse?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama