Кризни штаб донео одлуку о распусту

4 новембра, 2021

Кризни штаб за борбу са корона вирусом почео је заседање прво откако су у Србији уведене ковид пропуснице за боравак у угоститељским објектима после 22 часа.

На седници Кризног штаба усвојен је предлог Тима за школе којим се предвиђа да основци и средњошколци не иду у школе од понедељка, 8. новембра до петка, 12. новембра, са викендима то је укупно девет дана, саопштило је Министарство просвете.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је раније да је ресорно министарство спремно да, у оквиру општих мера у борби против пандемије, продужи јесењи мини распуст на девет дана.

– Ми увек слушамо став струке и епидемиолози код нас куцају на отворенеа врата – рекао је Ружић.

Првобитно је, према календару школске године, требало да се празнују 11. и 12. новембар, али је одлучено да због епидемиолошке ситуације, цела та недеља буде нерадна.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Кризни штаб донео одлуку о распусту

 1. Shomy каже:

  Eto,nešto pametno da čujemo i od njih…

 2. Nena каже:

  Zanima me što i predškolci nisu na raspustu kad su i oni pozitivni.U mojoj grupi troje evidentirano,a za neku decu se ćuti. Šta sa decom koja imaju stariju braću i sestre? Oni ostaju 9 dana u vrtiću bez kontakta sa porodicom,ili….?

 3. Slavica каже:

  pa i nas zanima zasto vi idete na onlajn sa jednim zarazenim detetom a mi ne mozemo ni sa 10

 4. Aleksa каже:

  ”Министар просвете Бранко Ружић рекао је раније да је ресорно министарство спремно да, у оквиру општих мера у борби против пандемије, продужи јесењи мини распуст на девет дана.”

  Nemojte izmišljati. Niste vi produžili raspust na devet dana. Nemojte stalno sebi pripisivati to kako nam i vikende poklanjate, jer ste dodali tri dana na ona dva koja su već bila planiarna. Dajete sebi veliku značaj.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама