LEGO Education – nove tehnologije u učionici po sniženoj ceni

LEGO® kocke donele su revoluciju u igranju i već decenijama važe za jednu od omiljenih igračaka širom sveta. Čuveni danski proizvođač igračaka LEGO®, čiji su stručnjaci posvetili više od osamdeset godina tome da razumeju kako đaci uče kroz igru i da deca dobiju igračke koje podstiču maštu i kreativnost, našao je svoje mesto i u učionici.

Raznovrsni kompleti u okviru ovog programa, zasnovani na već poznatim LEGO® i LEGO DUPLO© kockama i obogaćeni dodatnom opremom, uputstvima i softverom, daju neverovatno kreativne i podsticajne mogućnosti korišćenja u nastavi – počev od predškolskih ustanova, preko osnovnih i srednjih škola, pa sve do fakulteta.

Programi obuhvaćeni ovim sistemom učenja izuzetno su korisni za razvijanje rane pismenosti i izražavanja, kreativnosti, kritičkog mišljenja, samostalnosti ali i timskog rada kod dece, zatim za savladavanje osnova matematike i prirodnih nauka, programiranja i novih tehnologija.

U okviru programa LEGO® EDUCATION posebno je atraktivan robot EV3 Mindstorm®, zasnovan na jednostavnoj robotskoj tehnologiji koja pruža bezbroj mogućnosti za podučavanje. Uz ovo odlično učilo podstiče se međusobna saradnja učenika, stimuliše učenje realnim rešavanjem problema, a đacima se približavaju računarstvo i programiranje, prirodne nauke, kao i nove tehnologije.

Koncept je sledeći: najpre odaberete model svog robota, sklopite ga od kockica koje imate na raspolaganju, dodate mu motore i senzore, a zatim sve to spojite s programabilnim blokom i počnete da programirate pomoću softvera koji je besplatan. Svi softveri, priručnici i e-learning materijali iz programa
LEGO® EDUCATIONmogu se preuzeti na sajtu: https://education.lego.com/en-us/downloads.

Izdavačka kuća Kreativni centar, poznata po tendenciji da prati savremene trendove u obrazovanju, u saradnji s preduzećem LEGAMA iz Slovenije, zastupnikom za proizvode LEGO® EDUCATION za Sloveniju i Srbiju, jedini je ovlašćeni uvoznik i dobavljač ovog svetski poznatog brenda za Srbiju i na taj način olakšala je nabavku ovih učila i korišćenje u nastavi obrazovnim institucijama širom Srbije.

AKCIJA – EV3 Mindtorms

Za kraj godine Kreativni centar i LEGAMA pripremili su posebnu prodajnu akciju – do 15. januara 2019. popularni robot EV3 LEGO® Education Mindstroms (šifra proizvoda 45544) biće jeftiniji za 10.000 dinara!

Umesto 66.500,00 dinara, koštaće 56.500,00 dinara s PDV-om. Iskoristite priliku i nabavite ovo izvanredno učilo po sniženoj ceni!

Popust će važiti i za punjač 10V (šifra proizvoda 45517), koji će, umesto 5.250,00 dinara, koštati 4.500,00 dinara s PDV-om u naredna tri meseca. Preporuka proizvođača je da se ovaj punjač obavezno koristi uz osnovni EV3 LEGO® Education Mindstroms.
Za više informacija o ovoj akciji, kao i o programu
LEGO® EDUCATION javite se na mejl: dejan.begovic@kreativnicentar.rs.