Лијам Нисон: Посао учитеља ми је био најтежи и најгори у животу

Пре него што је постао глумац и пре него што се прославио чувеном трилогијом „Отета”, Лијам Нисон је био учитељ. Овим послом се бавио око две године, много пре него што је постао један од најопаснијих ликова на филмском платну. Пре тога био је и возач камиона, багериста и боксер аматер. Па ипак, ниједан од ових послова му није био најтежи…
У интервјуу који је дао једној америчкој телевизији, Лијам Нисон на питање који је најгори посао којим се икад бавио, одговара:

„Посао учитеља, дефинитивно. Пре много година сам се бавио тим послом и дивим се свим људима који у томе истрају. То је најтежи посао на свету. Моја сестра се пензионисала после 35 година рада са децом и ја јој се дивим. Деца данас имају велики проблем с дисциплином.” – каже Нисон.

На питање који је био најтежи тренутак у том послу, он одговара: „Тренутак кад је дечак у учионици потегао нож на мене. Био је веома недисциплинован, ометао час и после неколико безсуспешних покушаја да га умирим, замолио сам га да напусти учионицу. Тог тренутка је потегао нож на мене, а ја сам га инстинктивно ударио. Није требало то да урадим, али урадио сам.”
Због овог потеза, Лијам Нисон је изгубио посао учитеља, а касније постао један од најпознатијих холивудских глумаца. Шта мислите, да ли је та сцена у школи најгора или најбоља ствар која му се догодила?
Аутор: А. Ц.