Lijam Nison: Posao učitelja mi je bio najteži i najgori u životu

12 avgusta, 2015

Pre nego što je postao glumac i pre nego što se proslavio čuvenom trilogijom „Oteta”, Lijam Nison je bio učitelj. Ovim poslom se bavio oko dve godine, mnogo pre nego što je postao jedan od najopasnijih likova na filmskom platnu. Pre toga bio je i vozač kamiona, bagerista i bokser amater. Pa ipak, nijedan od ovih poslova mu nije bio najteži…
U intervjuu koji je dao jednoj američkoj televiziji, Lijam Nison na pitanje koji je najgori posao kojim se ikad bavio, odgovara:

„Posao učitelja, definitivno. Pre mnogo godina sam se bavio tim poslom i divim se svim ljudima koji u tome istraju. To je najteži posao na svetu. Moja sestra se penzionisala posle 35 godina rada sa decom i ja joj se divim. Deca danas imaju veliki problem s disciplinom.” – kaže Nison.

Na pitanje koji je bio najteži trenutak u tom poslu, on odgovara: „Trenutak kad je dečak u učionici potegao nož na mene. Bio je veoma nedisciplinovan, ometao čas i posle nekoliko bezsuspešnih pokušaja da ga umirim, zamolio sam ga da napusti učionicu. Tog trenutka je potegao nož na mene, a ja sam ga instinktivno udario. Nije trebalo to da uradim, ali uradio sam.”
Zbog ovog poteza, Lijam Nison je izgubio posao učitelja, a kasnije postao jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca. Šta mislite, da li je ta scena u školi najgora ili najbolja stvar koja mu se dogodila?
Autor: A. C.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama