Lipkovski: Roditelji nisu kompetentni da "ocenjuju" profesore!

13 septembra, 2016

Roditelji nisu kompetentni da “ocenjuju” profesore!
Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Aleksandar Lipkovski izjavio je danas da ne podržava ideju da roditelji ocenjuju profesore, jer pre svega nisu kompetentni, ali da je s druge strane moguće naći modus kojim bi se mišljenje roditelja uzimalo u obzir
Lipkovski je novinarima, posle sednice Nacionalnog prosvetog saveta, rekao da bi u najkraćem mogao da kaže da to ne podržava.

Pročitajte i Gde bi nas odvelo uvođenje roditeljskog ocenjivanja nastavnika

– To je najkraći mogući odgovor. Ako hoćete opširnije, onda se moraju znati i opširniji uslovi na koji način bi se tako neko ocenjivanje uvodilo – rekao je on.
Kad se bude znao predlog, onda će se znati i odgovor, a sada može da kaže da je načelno protiv toga, istakao je Lipkovski i ukazao da bi neko mogao nekog da ocenjuje, potrebno je da ima mnogo više iskustva, znanja iz struke i mnogo više uvida u stanje stvari.

Pročitajte i „Ako nastavniku od uspeha njegovih učenika zavisi visina plate, moraće više da se potrudi”

On je dodao da roditelji uglavnom imaju preokupaciju koja se zove njihovo dete i da ne gledaju sistem u celini.
– Prema tome, mislim da ne bi bilo dobro da roditelji ocenjuju, ali naravno moguće je naći neki modus u kojima bi se mišljenja roditelja uzimalo u obzir. Na kraju krajeva, školski odbori sadrže i tri člana koji su predstavnici roditelja – zaključio je Lipkovski.
 
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Lipkovski: Roditelji nisu kompetentni da "ocenjuju" profesore!"

  1. kk kaže:

    CUJTE NISU KOMPETENTNI…Kad dete ne zna sta je ucilo u skoli danas,kad ucitelj ne pregleda domaci zadatak,kad na pitanje deteta ,,mozete li da mi objasnite,ne razumem zadatak,,,predavac kaze ,,zao mi je,,,kad polovinu nastave provede razgovarajuci mobilnim telefonom…Mislim da zasluzuje nedovoljan 1.A pritom nemamo kome da se zalimo.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama