Локалне самуоправе одређују економску цену предшколског програма

8 новембра, 2017

Локалне самуоправе ће убудуће утврђивати економску цену предшколског програма и висину свог учешћа у трошковима, и то у распону до 80 одсто од економске цене по детету

 
Локалне самуоправе ће убудуће утврђивати економску цену предшколског програма и висину свог учешћа у трошковима, и то у распону до 80 одсто од економске цене по детету, утврђено је изменама Закона о предшколском васпитању и образовању које је данас усвојила Скупштина Србије.
То решење је прецизирано ради усклађивања са недавно усвојеним новим Законом о основама система образовања и васпитања.
Обавезе плаћања изузимају се деца без родитељског старања , деца са сметњама у развоју и инвалидитетом и деца из материјало угрожних породица.
Такође, изменама закона омогућено је да се васпитно-образовни рад у предшколским установама остварује и на језицима националних мањина, али и двојезично.
Прецизирано је да се за припаднике националних мањина рад у предшколским установама може организовати на језику националне мањине, а може и двојезично – и на језику националне мањине и на српском језику.
Део или цео програм предшколског васпитања и образовања, може да се остварује и на страном језику, односно двојезично – на српском и на страном језику, или на страном језику и на језику националне мањине.
Начин и услове остваривања програма васпитно-образовног рада на страном језику, односно двојезично пропсује ресорни министар.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама