Majke mirno gledaju kako deca lome mlado drvo

avgust 28, 2016

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome se vidi kako se deca igraju – lomeći mlado drvo, dok mame sve to mirno posmatraju. Ova scena snimljena je u Mladenovcu i izazvala je žustre reakcije i brojne osude.
Samo jedan od komentara na snimak: „E, ovo su vam, ljudi i deco, kompletni idioti. Deca u korenu nisu ništa kriva, rade sve što im se dozvoli i teže ka tome da pomere granice. Uz roditelje kompletne kretene, velike su šanse da će i deca biti takva.
Ne budite kreteni. Sadite drveće, ne lomite ga.”
[ot-video][/ot-video]
Baš danas sam, čekajući da se upali zeleno svetlo na semaforu, videla mladića, možda 25 godina, kako otvara sladoled i baca papir pored sebe, na beton, iako je kanta za smeće bila svega nekoliko metara udaljena. Ako se na taj način ophodimo prema gradu u kom živimo, ako tako učimo svoju decu (a učiti decu ne znači držati im predavanja, već davati im primer) onda nije ni čudo što smo nezadovoljni, što se žalimo da su generacije sve gore, da je vaspitanje sve teže, da se bez batina ne može.
Nisu deca sve gora, već su to roditelji. I nije ovoj deci bilo potrebno da ih majke sad batinom disciplinuju, za to je kasno i taj voz je prošao. Ova deca nisu dobila roditeljsku ljubav, nisu vaspitavana dobrim primerom, nisu naučena kako da se ophode prema prirodi i svetu u kom žive. Ali, nisu ni imala od koga da to nauče.
Zato i kažem, ne krivite decu, ni trenutka. Jedini krivci za ovo što gledate su mame koje mirno sede i gledaju.
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Majke mirno gledaju kako deca lome mlado drvo"

  1. Gricko kaže:

    Pitam se što nema komentara?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama