Maloletnicima u Beogradu bi uskoro mogao da bude zabranjen ulazak u kafiće i barove posle 22 časa!

23 juna, 2017

Maloletnicima u Beogradu bi uskoro mogao da bude zabranjen ulazak u kafiće i barove posle 22 časa! Ovo je ideja na kojoj već duže vreme radi gradski menadžer Goran Vesić.

– U većini gradova sveta maloletnici ne borave u barovima posle nekog vremena i na tome radim zajedno sa ministrima Nebojšom Stefanovićem i Rasimom Ljajićem. Da bi to profunkcionisalo mora se omogućiti obezbeđenju u tim objektima da gostima traže ličnu kartu – rekao je Vesić.
On veruje da bi eventualna ovakva odluka dobila podršku roditelja.
– Uveren sam da bi je pozdravili svi roditelji, ali i mladi kada sazru. Baš kao i da bi posle Beograda, mogla da bude primenjena i u drugim gradovima. Međutim, ima još mnogo oblasti u kojima treba uvesti red, kao što su buka, fasade i grafiti na njima – zaključio je Vesić.
Rešen da ide do kraja po ovom pitanju
Jedna slična odluka, ali o zabrani prodaje alkohola svim licima posle 22 časa, pa sve do šest ujutro, bila je na snazi od aprila 2011. do kraja 2015. godine.
 
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Maloletnicima u Beogradu bi uskoro mogao da bude zabranjen ulazak u kafiće i barove posle 22 časa!

 1. ana kaže:

  To je dobro. Ali uvek ima ALI. Sada u kafice i pre i posle 22 idu i maloletni i punoletni koji imaju para. Punoletni bez para sede kod kuce uz pivo i tv. A maloletni bez para (u njima ima vise zivota) oni kupe 2litra piva i sede ispred zgrade do 3 ujutro!!! Galame vriste urlaju i piju. To se ne menja ovakvim odlukama. To se menja sistemom obrazovanja i vaspitanja RODITELJA tedece

  1. Mira Milosevic kaže:

   Bolje ista, nego nista, rekli bi u narodu. Pa ipak, slozicu se sa g-djom Anom,. Ove
   mere ne resavaju problem dugorocno, jer ako nismo uklonili uzroke.koji su decu uveli u anarhiju, pijanstvo, gluvarenje i sve sto uz to ide, mera ce problem samo preseliti sa jednog mesta na drugo.
   Dakle, drustvo leci posledice. na svim nivoima, u skoli, porodici, na ulici, pa i pojedinacno. Ja sam u vise navrata upucivala na resenje, i cinicu to i dalje, ne bi li se bar jedna porodica spasia propadanja.
   Naime, Prof. Milica Novkovic, u svom visedecenijskom radu, detektovala je upravo uzrocnike, odnosno 5 autoritarnih vaspitnih modela, koji su iskrivili zdravu Bogom danu prirodu kod dece, a i nas odraslih, naucno to utemeljila preko Sudjok medicine i na kraju, dala prakticna resenja za povratak sopstvu, za ozdravljenje.
   Nije za razumeti, zasto nadlezni nemaju sluha da se takav program implementira u porodici i skoli, da sprecimo, umesto da lecimo.
   Primenom principa Izvornog vaspitanja, Prof. Novkovic, dete se vraca svom Izvoru, razvija kreativne i radne potencijale, podize svesnost i odgovornost, oslobadja se i zavisnosti svake vrste i kao takvo nece imati potrebu da luduje i bude agresivno, da ulazi u rizike, da gluvari po kaficima i klubovima do zore.
   Ovako kako su naumili, mogu ih u i cose saterati, deca ce svoju muku poneti sa sobom.
   svesno i odgovorno bice

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama