MAM klupa za dojenje stigla i u Novi Sad!

14 jula, 2017

Ako ste danas ili juče šetali novosadskim Štrandom, možda ste primetili nešto novo i drugačije. Nešto namenjeno novopečenim mamama – da im olakša hranjenje i presvlačenje dece, a prolaznicima da shvate da je dojenje na javnom mestu sasvim, potpuno, sasvim normalna stvar. Naime, juče je u Novom Sadu na kupalištu Štrand, u blizini ogranka Gradske biblioteke, postavljena MAM klupa za dojenje. Ovo je prva MAM klupa u Novom Sadu, a peta u okviru projekta “MAMino mesto za dojenje”.

Ovaj projekat, koji su prošle godine zajednički pokrenuli kompanija Keprom i Škola roditeljstva Nada Lazić ima za cilj podršku dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba, kao i podizanje svesti o dojenju na javnom mestu. Do sada je četiri klupe postavljeno u Beogradu, a iz Keproma kažu da im često stižu upiti zainteresovanih mama i za druge gradove u Srbiji. Zato je juče klupu dobio Novi Sad.
Do kraja jula, biće postavljene još jedna MAM klupe za dojenje, u Nišu u Gradskoj bašti koja se nalazi u okviru Niške tvrđave.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama