Мама геније одушевила свет: Лекцију коју је очитала сину (13) свако треба да прочита!

7 децембра, 2015

Са великим поносом саопштио је мајци да је сада самосталан, а у свађи која је уследила, истакао је да он сада сам зарађује и да Естел више нема права да га контролише и одређује шта ће да ради
majka-sin-vaspitanje-porodica
Сви родитељи чија су деца одрасла или су тренутно у тинејџерским годинама, знају колико то може бити стресно и напорно, а деца тврдоглава и пуна прохтева.
То је време када би они све дали да довољно порасту и родитеље сматрају бездушним створењима која уживају да их контролишу, па желе што пре да се осамостале.
Кроз сличну ситуацију прошла је и Аустралијанка Естел Хевишем.
Наиме, њен син Арон (13) покренуо је канал на порталу Youtube, и преко њега почео да зарађује незнатну суму новца. Са великим поносом саопштио је мајци да је сада самосталан, а у свађи која је уследила, истакао је да он сада сам зарађује и да Естел више нема право да га контролише и одређује шта ће да ради.
Уместо да настави свађу или казни дечака, Естел је дошла на генијалу идеју – написала је сину кратко писмо и сакрила његове омиљене ствари.
Прочитајте писмо и схватићете зашто је ових неколико редова постало прави хит на интернету и зашто су родитељи широм света одушевљени!
“Драги Ароне, с обзиром на то да си заборавио да имаш само 13 година, а да сам ја твоја мајка, изгледа да ти треба једна мала лекција из самосталности.
Пошто си ми сасуо у лице да сада зарађујеш, мислим да ће ти сада бити лакше да откупиш све ствари које сам ти ја купила у прошлости. Ако желиш своје лампе, сијалице или приступ интернету, мораћеш да сносиш део трошкова:
Станарина: 430 долара
Струја: 116 долара
Интернет: 20 долара
Храна: 150 долара
Мораћеш још и да бацаш ђубре понедељком, средом и петком, као и да почистиш и усисаш кућу. Једном недељно ћеш чистити купатило, спремати себи храну и чистити неред за собом.
Ако не успеш, наплатићу ти и услуге слушкиње у износу од 30 долара за сваки дан када ћу ја то морати да урадим уместо тебе.
Ако одлучиш да би радије опет био моје дете, а не мој одрасли, самостални цимер, можемо да преговарамо о условима.
Воли те мама”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Мама геније одушевила свет: Лекцију коју је очитала сину (13) свако треба да прочита!"

  1. štefi каже:

    Fantastično, stvarno originalno. Moje dete još malo, ali svakako ću zapamtiti ovu majku.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама