Мање плате и суспензије за просветне раднике у Грчкој који одбијају вакцину или редовно тестирање

2 августа, 2021

Просветни радници у Грчкој који се противе вакцинацији, одбијају да се вакцинишу или самотестирају биће суочени са смањењем плата или суспензијом, наводи се у одлуци тамошњих министара која треба да буде усвојена, пише Катимерини.

Foto: Canva

Кућни тестови подељени су наставницима и ученицима од 16 до 18 година, пошто су власти у понедељак поново отвориле средње школе за ученике последња три разреда.

Просветни радници који одбију да се вакцинишу или редовно подвргавају тестирању на ковид 19, пре него што уђу у разред, суочиће се са смањењем плата и другим дисциплинским мерама у складу са заједничком министарском одлуком која је тренутно у припреми, пише лист.

Према изворима Катимеринија, нови прописи које је Министарство образовања донело како би се осигурала сигурна академска година од септембра у школама и на универзитетима односе се на све просветне раднике, стално запослене и по уговору.

Осим смањења плата, стално запосленом особљу такође прети суспензија са дужности без плате, до вакцинације, док ће запосленима на одређено време бити суспендовани уговори.

И једни и други суочиће се са губитком кредита према систему бодовања у државној служби, што ће утицати на њихове изгледе за напредовање или запошљавање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Мање плате и суспензије за просветне раднике у Грчкој који одбијају вакцину или редовно тестирање"

  1. Nikola каже:

    Kakva diktatura!Sami doktori kažu da vakcina nije nikakva zaštita od zaražavanja,možda smanjuje rizik od ozbiljnih komplikacija a i to je pod znakom pitanja. Koliki je broj zdravstvenih radnika koji se vakcinisao?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама