Математика: Проверите своје знање и припремите се за такмичење

Ако желите да будете успешни у математици, потребне су две ствари – таленат и рад. С тим што вежба и рад чине могу надоместити недостатак талента, а обрнуто – није могуће. То ће вам рећи сваки успешан математичар.
Креативни центар је припремио (и припрема) одличне асистенте за учење и савладавање редовног градива, али и припрему за такмичења. Тако да, с талентом или без њега – прионите на посао.

Вежбам математику (од 5. до 8. разреда)

Четири збирке, по једна за сваки разред (пети, шести, седми и осми), конципиране су тако да омогуће прецизну и јасну проверу знања. Већ након пар тестова, детету ће бити јасно на ком нивоу знања се налази и где су „слабости” на којима треба порадити. А за то ће бити много прилике јер збирке садрже по 700 задатака и свака област је детаљно обухваћена. Скупа, све четири збирке су одлична подршка у припреми завршног испита из математике.
Збирка ће ђацима помоћи да обнове оно што су већ учили у школи и да утврде своје знање, као и да се боље припреме за контролне вежбе и писмене задатке. Решавајући задатке на крају сваке области (одељак “Провера знања”) утврдиће ниво постигнућа (основни, средњи или напредни). Збирка садржи и важна правила и формуле (“Подсетник” на крају збирке), као и резултате и упутства за решавање задатака.

 
 
 

Додатна настава – Математика 5

Ово је већ збирка за амбициозније математичаре и одличан је асистент у припреми сваког петака за математичка такмичења. Иако постоји само за пети разред, у плану су и издања за старије основце. Збирка Додатна настава – Математика 5 написана је по плану и програму за додатну наставу и обухвата 290 задатака. На крају збирке дата су решења задатака. За лакше задатке понуђени су само коначни резултати, а за сложеније упутства или комплетна решења.
Намењена је ученицима који воле математику и који могу да савладају сложеније садржаје од оних што се обрађују на редовним часовима. Такође, у збирци се налазе задаци који подстичу развој логичког и формалног мишљења.
Дакле, којој год категорији да припадате – онима који уче математику јер воле или онима који то раде зато што морају, помоћник у облику квалитетне збирке задатака вам је неопходан. Уз довољно упорности и вежбе, приватни часови вам сигурно неће бити потребни.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.19 MB]