Материјали и планови за наставу на даљину – да буде све на једном месту!

17 марта, 2020

У ситуацији у каквој се налазимо, учитељима и наставницима неће бити нимало једноставно да обављају свој посао. Од њих се очекује да организују наставу онлајн, али и да се по потреби појављују на радном месту. За неке ће настава на даљину бити једноставан посао јер су већ радили на тај начин, док ће другима то бити велики изазов, уз сав страх и неизвесност који неминовно осећају у тренутној ситуацији.

Ова наша акција је позив колегама који се у настави на даљину боље сналазе – да помогну. Својим знањем, искуством, материјалима, идејама.

Како бисмо и у овоме били заједно, како бисмо помогли и наставницима и ђацима и родитељима, овим путем позивамо све наше колеге који желе и могу да помогну, да се укључе. То могу учинити на више начина:

  • Наставним материјалима у дигиталном формату (наставни листићи, контролни задаци, презентације, видео-часови)
  • Оперативним плановима
  • Текстовима који би садржали савете, идеје, корисне линкове, упутства исл. за коришћење бесплатних и доступних платформи за учење на даљину
  • На сваки начин који сматрају да би неком могао помоћи у одржавању наставе на даљину.

Своје прилоге можете слати на мејл nastavanadaljinu@zelenaucionica.com. Молимо вас да нам прилоге шаљете у виду видео-предавања, Word докумената, у PDF-у или Power Point-у. Како бисмо могли и да Вас потпишемо као аутора, уз евентуални линк на Ваш блог, важно је да нам у телу мејла пошаљете и те податке.

Све што нам пристигне и што будемо сматрали корисним и релевантним у датој ситуацији, постављаћемо у категорију Настава на даљину 2020 која је доступна у менију нашег сајта, а која ће добити и своје поткатегорије како би се учитељи лакше сналазили.

Наша је жеља да на овај начин промовишемо рад учитеља који улажу посебан труд, а да уједно помогнемо онима који се теже сналазе, а желе да у новим условима свој посао обајвљају на најбољи начин.

Наравно, на нашем сајту већ постоји велика база материјала које могу користити и наставници и ђаци, али је сваки квалитетан допринос добродошао!

Ситуација у којој се налазимо је тест који нисмо тражили и нисмо желели. Тест разумевања, солидарности, колегијалности, емпатије и спремности да помогнемо на сваки начин на који можемо. Тест који морамо да положимо.

Сваки ваш допринос неком може бити драгоцена помоћ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама