Matura bez haljina i odela u novobeogradskoj OŠ „Radoje Domanović”

10 juna, 2017

Umesto u restoranu, maturanti OŠ „Radoje Domanović“, sinoć su maturu proslavili rok koncertom, u dvorištu škole. Za njih su svirali i pevali

Foto: RTS


Buduće srednjoškolce sledeće sedmice očekuje polaganje maturskog ispita. U toku su i maturske proslave, uglavnom u restoranima. I dok su mnogi roditelji u potrazi za odgovarajućom toaletom, da njihovi maturanti zablistaju te večeri, u novobeogradskoj OŠ „Radoje Domanović“, odlučili su da matursko veče proslave na drugačiji način.
Umesto u restoranu, maturanti OŠ „Radoje Domanović“, sinoć su maturu proslavili rok koncertom, u dvorištu škole. Za njih su svirali i pevali njihovi nastavnici i direktor, zajedno sa nekadašnjim učenicima te škole.
Maturanti se slažu da je ovo pravi način kako treba proslaviti maturu i da su ponosni na svoju školu.
Ovoj originalnoj proslavi male mature, priključile su se i poznate ličnosti.
„Ovo je zaista unikatna stvar da profesori sa klincima sviraju i dele rokenrol sa svima. To je zaista velika stvar za Beograd i Novi Beograd“, kaže glumac Gordan Kičić, koji je zajedno sa koleginicom Jelenom Gavrilović došao da podrži osnovce.
Meni je ovo genijalno. Došla sam ovde na branik rokenrola, jer sam fascinirana kako deca danas slušaju neku muziku za koju mi mislimo da je prosto zaboravljena. Mislim da postoji i druga vrsta muzike od one koju mediji agresivno serviraju mladim generacijama“, istakla je Jelena Gavrilović.
Svirao se samo rokenrol. Zajedno sa maturantima, uživali su i njihovi roditelji, bake i deke, komšije. Možda bi ovakva proslava maturske večeri, mogla da bude inspiracija i drugim školama. Inače, rad OŠ „Radoje Domanović“, Ministarstvo prosvete ocenilo je najvišim ocenama.
 
Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Matura bez haljina i odela u novobeogradskoj OŠ „Radoje Domanović”"

  1. Gordana Petrović kaže:

    Bravo za OŠ”Radoje Domanović”,učenike ,nastavno osoblje ,dirtektora škole i roditelje!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama