Михајловић: Никад нисмо тражили од школа да смање потрошњу енергије, оне су изузете од штедње

21 септембра, 2022

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, демантовала је поједине медијске наводе о томе да ће школама бити наложено да температура у учионицама буде 20 степени, рекавши да се препоруке Министарства не односе на школе, вртиће и болнице, стоји на сајту Министарства.

„Што се тиче штедње, често се чује да је Министарство рударства и енергетике наложило да се смањи температура грејања у школама и вртићима. То није тачно и демантујем такве наводе. Препоруке смо дали јавним предузећима, државној управи, локалним самоуправама, државним институцијама. Предложене препоруке за смањење потрошње електричне и топлотне енергије никада нису обухватале школе, вртиће и болнице, то су установе које су изузете из свих препорука“, рекла је Михајловићева у Крагујевцу, одговарајући на питања новинара.

Она је рекла да су Министарству до сада план штедње доставиле 73 локалне самоуправе, 29 јавних предузећа, 18 државних институција и да очекује до првог октобра да списак буде комплетан. Михајловићева је поновила да се не праве никакви планови рестрикција и да је циљ препорука да се смањи износ који држава даје за увоз струје.

„Не планирамо рестрикције, не размишљамо о томе, јер мислим да смо урадили довољно претходних месеци да направимо основу и да обезбедимо довољно енергије и енергената до краја марта, али ће за све држава морати да обезбеди новац, зато апелујемо на штедњу, да бисмо мање новца дали за увоз“, рекла је она.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама