Милан Пашић: Школе почеле са прегледањем пробних тестова, не зна се хоће ли завршни бити тежи или лакши

9 априла, 2021

Помоћник министра просвете Милан Пашић наводи да није било неправилности на пробном тесту из математике, додајући да ће наредних дана бити урађена анализа.

Милан Пашић је, гостујући у Београдској хроници, рекао да ће се пратити ситуација у школама и број заражених како би се ученици поново вратили у учионице.

“Позитивно је да се види пад од кад су мере уведене”, навео је Пашић додајући да број заражених међу запосленима у школама није прелазио два одсто.

Подсећа да школе нису место трансмисије вируса, већ да је приметно да се, и када у општој популацији дође до пораста броја заражених, ситуација одражава и на школе.

Када је реч о пробном тесту из математике, Пашић каже да је све протекло у најбољем реду и да није било неправилности. Поједине школе већ су почеле са прегледањем, а након тога биће урађена анализа.

Наводи да ће комисија Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања узети у обзир тренутну ситуацију, али да се не зна хоће ли завршни тест бити лакши или тежи него пробни.

Зна се да ће, каже, на пробном бити више отворених питања него на завршном тесту.

Коментаришући наводе да у пандемијској години има више одликаша него претходних година, Пашић наводи да је разлика у просечној оцени од 2. до 8. разреда 0,03 до 0,10 одсто.

Говорећи о грешкама које постоје у појединим уџбеницима, Пашић је навео да се грешке дешавају и да се оне исправљају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Милан Пашић: Школе почеле са прегледањем пробних тестова, не зна се хоће ли завршни бити тежи или лакши

  1. Sanja каже:

    Najbolje da bude jos tezi, pa da li ste vi normalni, realni, imate li predstavu o bilo cemu?!! Neki roditelji nemaju za privatne casove uopste, da li o tome neko razmislja, deca prepustena sama sebi !?? Idu pa kako urade, jel to treba da bude merodavno za bilo sta?!! Svaka njima cast, na tolikoj hrabrosti, usred ovog stresa konstantnog, jedne te iste price, nemaju druzenje normalno godinu i po dana, stalno su u grcu, da l smeju nesto da urade, da l smeju da se pozdrave sa nekim i na koji nacin, da li neko u Ministarstvu razmislja uopste o njihovom psihickom stanju ?!! Naravno da ne !!! Sramotaa za sve Vas!! Sramota za drzavu !! Sramota za nas roditelje koji nista ne mozemo da uradimo za nasu decu ! Vi, koji terate po svom, mi, koji mozemo samo da gledamo to i nista vise i nadamo se da ce samo deca srecu imati i nista vise !!!

  2. Bojana каже:

    Sram vas bilo sta radite deci, prijamni je bio tezak i to kako tezak jedino ako hocete i ovo malo novca sto nam ostalo da skrcamo na privatne casove bruka u kojoj zemlji zivimo i treba deca posle ovoga da odu odvde ovo je prvu korak ka tome sramite se svi iz Prosvete svi do jednog

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама