Министар Дмитровић наставља да бриљира: Људи између деце и личне удобности бирају ово друго

новембар 26, 2021

Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић оценио је да ће најављена помоћ од 300.000 динара породицама које добију прво дете бити веома значајна, а да се још не зна коликa ће бити помоћ за друго и треће дете, али да ће свакако бити повећана.

Foto: MC

“О томе разговарамо, а износи ће зависити и од стања у буџету, но извесно је да ће они бити већи”, рекао је Дмитровић гостујући на ТВ Пинк.

Он је навео да је демографска ситуација у Србији лоша већ дуже и да је неопходно радити на њеном побољшању.

Иако је ово свима познато, очигледно је да највише инстанце не разумеју разлоге овакве ситуације. Не разумеју да то није због ниске ЈЕДНОКРАТНЕ помоћи, већ због лоше системске подршке о којој смо већ писали.

Нагласио је да је један од великих разлога за то и садашњи систем вредности који је све окренуо “на главу” и да је сада на делу конформизам, када се људи између деце и личне удобности одлучују за ово друго.

Као занимљив је навео податак да су породице које имају четворо, петоро, шесторо деце религиозне и да редовно иду у цркву.

“Стопу родности изнад 2,1 имају Прешево, Тутин, Нови Пазар. То је због Ислама где породица још има велико значење”, истакао је Дмитровић.

Извор: РТВ/Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Министар Дмитровић наставља да бриљира: Људи између деце и личне удобности бирају ово друго"

  1. Maki каже:

    Nije to zbog Islama nego u tim sredinama prava žena nisu na nivou kao u ostatku Srbije. Moja žena ne želi još jedno dete pa taman da joj daju i 100,000 evra, jer je videla koliko je to puno posla. A ja se ništa ne pitam – jedino mogu da je razvedem, napustim moje voljeno dete i tražim neku drugu u Tutinu.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама