Министар наставницима: Не претерујте са захтевима

27 марта, 2020

Ђаци нису преоптерећени програмом учења на даљину који иде на каналима Јавног сервиса, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић и поручио учитељима и наставницима, који су у комуникацији са својим ученицима, да они нађу меру и да “не претерују” у захтевима.

Министар је упоредио редован рад ученика петог разреда у школи са радом испред малог екрана , те каже да су петаци имали у просеку по пет часова дневно, што значи да су проводили по четири сата у школи, а да сада проводе сат и по дневно испред ТВ-а.

Шарчевић је поручио наставницима, који прате своје ученике, да буду одмерени, да не претерују са захтевима и да заједно са педагошко-психолошком службом процене ниво оптерећености ученика.

“Немојте да претерујете са захтевима код деце, да покажете сада све што нисте радили ни у нормалним околностима. Недељна оптерећеност ученика није само фонд часова, већ и број методских јединица које се обрађује”, рекао је Шарчевић.

Додаје да добија питања од наставника да ли могу да оцењују ученике.

“Наравно да могу да оцењују”, каже министар и додао да су на “испиту” сада сви, да се види колико нам је до знања стало.

Извор: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Министар наставницима: Не претерујте са захтевима"

  1. Ilija каже:

    Ne da preispitaju, nego da smanje svoje zahteve. Znam decu koja sada više provode vremena učeći, jer im pored nastave putem TV, nastavnici dodatno daju da rade “domaće” iz likovnog, muzičkog, tehničkog, stanih jezika i sl. Sada deca imaju po 6 dana nastave iz skoro svih predmeta. Ovo je pogotovo opterećujuće za učenike osmih razreda koji bi trebali da se pripremaju za upise u srednje škole.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама