Министар наставницима: Не претерујте са захтевима

Ђаци нису преоптерећени програмом учења на даљину који иде на каналима Јавног сервиса, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић и поручио учитељима и наставницима, који су у комуникацији са својим ученицима, да они нађу меру и да „не претерују“ у захтевима.

Министар је упоредио редован рад ученика петог разреда у школи са радом испред малог екрана , те каже да су петаци имали у просеку по пет часова дневно, што значи да су проводили по четири сата у школи, а да сада проводе сат и по дневно испред ТВ-а.

Шарчевић је поручио наставницима, који прате своје ученике, да буду одмерени, да не претерују са захтевима и да заједно са педагошко-психолошком службом процене ниво оптерећености ученика.

„Немојте да претерујете са захтевима код деце, да покажете сада све што нисте радили ни у нормалним околностима. Недељна оптерећеност ученика није само фонд часова, већ и број методских јединица које се обрађује“, рекао је Шарчевић.

Додаје да добија питања од наставника да ли могу да оцењују ученике.

„Наравно да могу да оцењују“, каже министар и додао да су на „испиту“ сада сви, да се види колико нам је до знања стало.

Извор: РТВ