Ministar nastavnicima: Ne preterujte sa zahtevima

27 marta, 2020

Đaci nisu preopterećeni programom učenja na daljinu koji ide na kanalima Javnog servisa, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević i poručio učiteljima i nastavnicima, koji su u komunikaciji sa svojim učenicima, da oni nađu meru i da “ne preteruju” u zahtevima.

Ministar je uporedio redovan rad učenika petog razreda u školi sa radom ispred malog ekrana , te kaže da su petaci imali u proseku po pet časova dnevno, što znači da su provodili po četiri sata u školi, a da sada provode sat i po dnevno ispred TV-a.

Šarčević je poručio nastavnicima, koji prate svoje učenike, da budu odmereni, da ne preteruju sa zahtevima i da zajedno sa pedagoško-psihološkom službom procene nivo opterećenosti učenika.

“Nemojte da preterujete sa zahtevima kod dece, da pokažete sada sve što niste radili ni u normalnim okolnostima. Nedeljna opterećenost učenika nije samo fond časova, već i broj metodskih jedinica koje se obrađuje”, rekao je Šarčević.

Dodaje da dobija pitanja od nastavnika da li mogu da ocenjuju učenike.

“Naravno da mogu da ocenjuju”, kaže ministar i dodao da su na “ispitu” sada svi, da se vidi koliko nam je do znanja stalo.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ministar nastavnicima: Ne preterujte sa zahtevima"

  1. Ilija kaže:

    Ne da preispitaju, nego da smanje svoje zahteve. Znam decu koja sada više provode vremena učeći, jer im pored nastave putem TV, nastavnici dodatno daju da rade “domaće” iz likovnog, muzičkog, tehničkog, stanih jezika i sl. Sada deca imaju po 6 dana nastave iz skoro svih predmeta. Ovo je pogotovo opterećujuće za učenike osmih razreda koji bi trebali da se pripremaju za upise u srednje škole.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama