Ministar prosvete o zatvaranju škola

21 novembra, 2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić kazao je da se broj zaraženih korona virusom unutar obrazovnog sistema povećava, ali da trenutno među decom u predškolskim i školskim ustanovama udeo kovid-pozitivnih ne prelazi dva odsto.

On je u intervjuu za Blic naveo da je sličan procenat zaraženih i među prosvetnim radnicma, te da Srbija i dalje ima dovoljan broj nastavnika za neometano funkcionisanje.

„Epidemiološka ispitivanja su pokazala da su se učenici u najvećoj meri inficirali u porodičnim i drugim kontaktima, ne toliko u školi, što govori o disciplinovanim učenicima i prosvetnim radnicima i njima dugujemo veliku zahvalnost“, kazao je Ružić.

On je dodao i da se trenutno ne razmišlja o zatvaranju škola, a da je ministarstvo spremno za sprovođenje onlajn nastave ako epidemiološka situacija bude drastično promenjena.

Govoreći o predlozima za produženje zimskog raspusta, Ružić je naveo da je u pitanju zapravo predlog da se zimski raspust pomeri, obzirom da su raspusti u AP Vojvodini i ostatku Srbije različiti.

„I o tome se razmatra na sednicama Kriznog štaba. Ukoliko se odlučimo za to, imamo sve uslove da učenici završe školsku godinu, pri čemu je sistem nastave na daljinu sigurna osnova u svakom nepovoljnom epidemiološkom periodu“, kazao je Ružić.

Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Ministar prosvete o zatvaranju škola

 1. Marijana kaže:

  U martu je dnevno bilo 300 zaraženih, učenici prešli na on line nastavu i?
  Ko zaista hoće nešto da nauči pored on line nastave, Google učionice ima i informacije na internetu i čak odlične yoy tube kanale. Pitanje je koliko je u prethodnom periodu deci od strane države društva i porodice obrazovanje predstavljen kao bitno. Nekad mi je žao što i sami nismo imali ovakve mogućnosti sticanja znanja za vreme osnovne škole. Srednje škole i fakulteti su već druga stvar.

 2. Nikola kaže:

  Ostavka!

 3. Dusica kaže:

  Postovani Ministre,
  Vi se mene ne secate ali ja se odlicno secam Vas. Zelim Vam uspeha u radu, zaista. Zamolila bih Vas, da ne zatvarate osnovne skole, ostace deca nepismena, znate to I Vi, sigurna sam.
  Ne mogu roditelji zameniti ucitelje.
  Drago mi je sto sam Vas upoznala I sto znam da ste pre svega dobar covek, obrazovan I strucan.
  S postovanjem,
  dr Dusica Ilic Ristic

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama