Министарка Ђукић Дејановић: “Велики кораци су већ договорени са синдикатима”

22 септембра, 2023

У понедељак ће бити одржан састанак премијерке Ане Брнабић, министарке просвете Славице Ђукић Дејановић и представника Министарства финансија са синдикатима у просвети у вези са њиховим захтевима, најавила је данас Брнабић, а преноси Танјуг.

Председница Владе Србије је подсетила да су плате у просвети у последњих 11 година дуплиране и додала ће се наставити са повећањем зарада.

Foto: Canva

Премијерка је рекла да ће од 1. јануара 2024. године основна зарада у просвети, у образовном систему Србије, бити изнад 86.000 динара.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је, након обележавања Међународне недеље глувих и Међународног дана знаковног језика, одговорила на питање да ли сматра да просветни радници, који практично стварају будућност ове земље, треба да имају већу плату од просечне плате у Србији. Министарка је казала да просветни радници треба да имају комплетни дигнитет, достојанство и да треба да буду награђени што адекватније.

„Колика год да је плата просветним радницима који коректно раде свој посао, никада не можемо да кажемо да је то много, јер улагање у децу, будућност, образовање њихове личности вреди наравно највише. Наравно да им је материјални статус важан, и наравно да ћу се као министар борити да он буде још бољи, али куцамо на сасвим отворена врата, велики кораци су већ договорени са синдикатима”, рекла је Ђукић Дејановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Министарка Ђукић Дејановић: “Велики кораци су већ договорени са синдикатима”"

  1. Maja каже:

    Džaba, kada nam svaku povišicu pojede inflacija ili, znajući da smo je dobili, javna preduzeća dignu cenu struje, vode, gasa…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама