Ministarka Đukić Dejanović: “Veliki koraci su već dogovoreni sa sindikatima”

septembar 22, 2023

U ponedeljak će biti održan sastanak premijerke Ane Brnabić, ministarke prosvete Slavice Đukić Dejanović i predstavnika Ministarstva finansija sa sindikatima u prosveti u vezi sa njihovim zahtevima, najavila je danas Brnabić, a prenosi Tanjug.

Predsednica Vlade Srbije je podsetila da su plate u prosveti u poslednjih 11 godina duplirane i dodala će se nastaviti sa povećanjem zarada.

Foto: Canva

Premijerka je rekla da će od 1. januara 2024. godine osnovna zarada u prosveti, u obrazovnom sistemu Srbije, biti iznad 86.000 dinara.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je, nakon obeležavanja Međunarodne nedelje gluvih i Međunarodnog dana znakovnog jezika, odgovorila na pitanje da li smatra da prosvetni radnici, koji praktično stvaraju budućnost ove zemlje, treba da imaju veću platu od prosečne plate u Srbiji. Ministarka je kazala da prosvetni radnici treba da imaju kompletni dignitet, dostojanstvo i da treba da budu nagrađeni što adekvatnije.

„Kolika god da je plata prosvetnim radnicima koji korektno rade svoj posao, nikada ne možemo da kažemo da je to mnogo, jer ulaganje u decu, budućnost, obrazovanje njihove ličnosti vredi naravno najviše. Naravno da im je materijalni status važan, i naravno da ću se kao ministar boriti da on bude još bolji, ali kucamo na sasvim otvorena vrata, veliki koraci su već dogovoreni sa sindikatima”, rekla je Đukić Dejanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ministarka Đukić Dejanović: “Veliki koraci su već dogovoreni sa sindikatima”"

  1. Maja kaže:

    Džaba, kada nam svaku povišicu pojede inflacija ili, znajući da smo je dobili, javna preduzeća dignu cenu struje, vode, gasa…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama