Министарка просвете: Ове недеље се полако улази у рутину, тестира се колико су деца током претходног образовања научила

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић казала је данас да је први дан нове школске године био посвећен дијалогу између ученика и наставника.

Foto: MC

“Обишла сам већи број школа и била посебно задовољна код оних тема као што је ‘Школа је мој нови дом’ или ‘Иста је као мој дом’. Разговарало се о темама које су везане за животну средину, уметност. Теме су биле врло различите. Теме су бирали и ученици, учитељи и наставници и ка рутини се ишло постепено”, рекла је Ђукић Дејановић након обиласка вртића “Земунски бисер”.

Додала је да се од ове недеље полако улази у рутину у смислу да се тестира колико су деца током претходног образовања научила како би се стекао увид у знање које ученик има, али да се за ту проверу неће добијати оцене.

“Смисао тога је да дете напредује у односу на сопствени ниво, а не само да негује компетицију која је често прожета љубомором према другој деци. Здрава компетиција је потребна и заједништво је потребно, а сада се налазимо се у тој недељи”, навела је она, а пренео Танјуг.