Министарка просвете посетила Рибникар: Ова ситуација показује колико је важна превентива и јасна правила о поступању

Foto: prosveta.gov.rs

Након што је данас, око 10.35 часова, школском полицајцу Основне школе „Владислав Рибникар“ у Београду пријављено да ученик осмог разреда има нож у ранцу, исти ученик је одмах пронађен и доведен код директора наведене школе, наводи се у саопштењу које је данас издао МУП.

Како кажу, школски полицајац у присуству директора пронашао нож за који је ученик негирао да је његов, а на срећу, нико није повређен.

Школу је, убрзо након овог догађаја, посетила и министарка просвете Славица Ђукић Дејановић. Она је казала да је очекивано да су после ове информације ученици „Рибникара“ и њихови родитељи додатно узнемирени, с обзиром на трагични догађај који се десио 3. маја прошле године.

„Савесно и брзо реаговање и сарадња ученика, запослених, директора и школског полицајаца су кључни за овакве ситуације. У циљу осигурања безбедности, управа школа је обавестила родитеље ученика и ученица о догађају и предузела мере за осигурање безбедности“, рекла је Ђукић Дејановић.

Она је додала да полиција води истрагу, а да ће школа у оквиру својих надлежности спровести прописане мере у односу на све ученике „Рибникара“ које је ова ситуација додатно узнемирила и којима је, како је навела, потребна подршка да превазиђу осећај несигурности, саопштило је ресорно министарство.

“Ова ситуација и начин на који су реаговали ученици и школски полицајац, показују колико је важна превентива, едукација о заштити од насиља и колико су важна јасна правила поступања у оваквим ситуацијама.” – истакла је Ђукић Дејановић и додала да се настава у поподневној смени уобичајено реализује.

На питање новинара да ли су ученици напустили наставу, министарка је одговорила да велика већина није, те да нису ни били свесни шта се догодило.

„Радимо на томе да школа нормално настави да ради“, рекла је Ђукић Дејановић.

Извор: Спутњик