Министарка за бригу о породици најавила увећање родитељског додатка – за треће дете више од 2,3 милиона, а за четврто више од 3 милиона динара

Foto: Medija centar

Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да Министарство за бригу о породици и демографију на чијем је она челу припрема измене Закона о финансијској подршци породицама са децом.

План је, преноси Танјуг, увећање родитељског додатка за прво, друго, треће и четврто дете.

Министарка Ђурђевић Стаменковски казала је да ће након ступања на снагу измена поменутог закона родитељски додатак за прво дете бити 500.000 динара, а за друго 600.000 и уз то једнократна новчана помоћ од више од 130.000 динара. За треће дете додатак ће бити више од 2,3 милиона динара, а за четврто више од три милиона динара.

– Радићемо током лета на јавној расправи, радићемо на томе да стручна јавност изнесе свој суд и верујем да ћемо одмах након тога имати закон на снази, чиме ћемо родитељски додатак подићи на ниво какав нема ниједна земља на Балкану, рекла је она.

Навела је да је ресорно министарство свесно чињенице да финансијски подстицаји нису довољни да се створи амбијент у коме ће се породица заснивати и у коме ће се проширивати и да је по том питању потребна заједничка сарадња у друштву.

Министарка је најавила да ће у четвртак заједно са министарством привреде, а у присуству председника Владе Србије, упознати јавност са пројектима који се односе на оснаживање жена у руралним подручјима.

Извор: Танјуг