Министарство донело одлуку: Групе за обавезне изборне предмете формираће се као и у претходној школској години

7 јула, 2020

Имајући у виду изражене потребе наставника верске наставе и још увек нерешен радно-правни статус ових наставника од 2001. године, Министарство је донело одлуку да у школској 2020/2021. години омогући формирање група за обавезне изборне предмета на начин како је то рађено у претходним школским годинама.

То значи да ће се донети Стручно упутство за формирање одељења и група за 2020/2021. годину примењивати тако што ће се величина група за верску наставу и грађанско васпитање одобравати већ у првом степену, на нивоу школских управа тако да се обезбеди да највећи број ових наставника задржи постојећу норму, односно да се не смањује број одобрених група.

У току наредне, школске 2020/2021. године биће размотрене могућности да се, по решавању радног статуса наставника верске наставе, предвиде додатни модели и простор за њихово ангажовање у раду школе, у оквиру системских пројеката и нових организационих решења у виду обогаћеног једносменског рада, са циљем повећања васпитне функције школе.

Све школе и школске управе су обавештене о овој одлуци, која ће примењивати у финансирању рада школа од 1. септембра 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Министарство донело одлуку: Групе за обавезне изборне предмете формираће се као и у претходној школској години"

  1. Aleksa каже:

    O čemu ovi ljudi pričaju? Da li oni znaju kako se uiopšte odvija verska nastava u školi?
    Program je nikakav ali i kao takav uopšte se ne održava. Veroučitelji pišu kao oblik rada ”nastava na daljinu” a cele školske godine deca nisu dobila ni uputstva za rad ni materijal. Taman posla da je neko uradio prezentaciju i slično. Jednom rečju katastrofa, a ovde se govori o jednosmenskom radu i vaspitnoj funkciji. Ispostavilo se deca biraju versku nastavu zato što se tamo ništa ne radi, igra se fudbal i slično. Žali bože bačenih para. Žali bože izgubljenog vremena.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама