Ministarstvo: Odluka o redovnom testiranju đaka nije doneta, o tome se razgovara

15 septembra, 2021

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je prema poslednjim podacima na onlajn nastavu prešlo 0,5 odsto ukupne populacije učenika u Srbiji. U Beogradu, prema rečima ministra, onlajn nastavu zbog epidemioloških mera trenutno prati 379 učenika.

Foto: Canva

Ružić je naveo da prema poslednjim predloženim merama celo odeljenje 10 dana prati onlajn nastavu ukoliko je 10 procenata dece zaraženo korona virusom, i ocenio da je stanje u školama „daleko od alarmantnog”.

Kako kaže, učenici do trećeg razreda osnovne škole svakako će pohađati nastavu na tradicionalan način, a ostali će se prilagođavati.

Što se tiče redovnog testiranja koje je najavio, ministar je naknadno objasnio da još nije doneta nikakva odluka.

“Važno je da preciziramo da konačna odluka o tome nije još doneta, već da Tim za škole, sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje ‘Milan Jovanović Batut’ razgovara na koji način je najbolje da se sačuva redovna nastava”, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Ministarstvo: Odluka o redovnom testiranju đaka nije doneta, o tome se razgovara

  1. Nikola kaže:

    Pa videćemo ministre da li je stanje alarmantno,za neki dan.Danas preko 7600 zaraženih.Koliko je tačan broj zaraženih ucenika I nastavnika? Budite bar jednom iskreni jer niko ne veruje više u statistiku.

  2. Aleksa kaže:

    Vidite da ih ne zanima. Oni razmišljaju da relaksiraju mere.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama