Министарство просвете издејствовало укидање „Задруге” и „Парова”

Ријалити програми који се емитују на домаћим ТВ станицама, од сутра ће уступити место образовном програму. У сарадњи са Министарством просвете, телевизијске станице на којима су се до данас емитовале ријалити емисије, осмислиле су и реализовале научне емисије за децу и одрасле. Тако ћемо од сада, уместо скарадних сцена којима ријалитији обилују моћи да научимо нешто више о томе како функционишу процеси у природи, људском организму, различитим врстама индустрије. Биће ту и историјских емисија у којима ћемо учити о знаменитим људима наше и стране историје, о музичарима, писцима, сликарима.

– Познато је да сам се од почетка мандата борио да се укине и потпуно забрани ова врста емисија која за циљ има само да затупи народ. Да скрене пажњу са реалних проблема, да створи омладину незаинтересовану за образовање јер на малим екранима види необразоване и полуписмене људе који им постају идоли. Идоли зато што су по мерилима данашњег друштва, они уласком у ријалити успели у животу. Не могу и нећу да седим скрштених руку док наша деца уместо образовних емисија, гледају овако скарадан програм.” – каже министар просвете.
– Зато сам својом дужношћу сматрао да издејствујем укидање емисија које су у супротности са свим напорима које чинимо да српску децу изведемо на прави пут. – додаје министар.
Очекује се да ће гледаност образовног програма вишструко надмашити ријалити емисије.
Али кад би се шалили. Што и радимо. Јер – априлилили!