Министарство просвете одвојено од науке

22 октобра, 2022

Скупштина Србије усвојила је измене и допуне Закона о министарствима.

Тим законом, који је до сада највише пута промењен, предвиђено је да ће нова Влада Србије имати укупно 25 министарстава.

Влада Србије имаће Министарство финансија, Министарство привреде, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство заштите животне средине, Министарство градевинарства, саобрацаја и инфраструктуре, Министарство рударства и енергетике, Министарство унутрашње и спољне трговине, Министарство правде, Мнистарство државне управе и локалне самоуправе.

У новој влади ће бити и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, Министарство спољних послова, Министарство за европске интеграције, Министарство просвете, Министарство здравља, Министарство за рад, запошљавање борацка и социјална питања, Министарство за бригу о породици и демографију.

Постојаће и Министарство спорта, Министарство културе, Министарство за бригу о селу, Министарство науке технолошког развоја и иновација, Министарство туризма и омладине, Министарство информисања и телекомуникација и Министарство за јавна улагања.

Измене и допуне Закона о министарствима су корак ка формирању нове Владе Србије, а очекује се да ће будући министри заклетву, након расправе у Народној скупштини, положити идуће седмице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама