Министарство просвете: Појачаће се број изборних активности у школама

Почели су да стижу одговори на анкете које су давале школске управе и како ствари за сада стоје – униформе ће бити уведене, каже за РТС саветница министра просвете Драгана Миловановић.

У школама у Србији највероватније ће бити уведене униформе за ђаке, изјавила је саветница министра просвете Драгана Миловановић.
“Почели су да стижу одговори на анкете које су давале школске управе и како ствари за сада стоје, делује да хоће. Само ћемо видети у ком моделу и када”, рекла је Миловановићева.
Саветница министра је за РТС рекла да се припрема више нових закона који ће ускоро бити у скупштинској процедури.
“Данас би требало да буде готова платформа за кровни Закон о основама система васпитања и образовања. Такође, данас ће бити готов Нацрт закона о дуалном образовању, а већ је готов и Нацрт закона о високом образовању. Приводи се крају и Нацрт закона о основном и средњем образовању”, рекла је Миловановићева.
Рекла је да ће у другом полугодишту бити уведене новине за основце, које ће тек бити представљене.
“А следеће школске године, за пети разред основе школе, ако све процедуре буду поштоване а надамо се да хоће, улази се у нови образовни циклус у коме ће деца имати информатику као редован предмет. Такође, имаће и елементе предузетничког васпитања и образовања кроз неке друге предмете”, рекла је Миловановићева.
Рекла је да ће се на другачији начин третирати и проблем физичког и здравственог васпитања, односно да ће бити ојачана та компонента.
“Појачаће се број изборних активности у школама”, додала је Миловановићева.
Извор: РТС