Ministarstvo prosvete: Roditelji za sada nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu o obaveznom radu

16 novembra, 2020

Naš sajt preneo je juče izjavu predsednice sindikata GSPRS Nezavisnost koja se pojavila u beogradskim medijima, a na temu novih mera koje se uvode u vrtiće. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja demantovalo je ove navode, saopštivši da roditelji za sada, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, nisu u obavezi da donose u vrtić potvrdu o obaveznom radu na radnom mestu.

Foto: Canva

Dva najvažnija pokazatelja, trenutan broj pozitivne dece (0,017 odsto) i zaposlenih (0,838 odsto), kao i prosečna dolaznost dece koja je u mesecu oktobru bila 68,01 odsto, ukazuju da u ovom trenutku nema potrebe za smanjenjem broja dece u vrtićima i rasterećenjem kapaciteta, stoji na sajtu Ministarstva.

Ministarstvo podseća da su sve predškolske ustanove u planiranju organizacije rada sa decom u obavezi da poštuju zakonom propisane normative broja dece u vaspitnoj grupi i odluke o povećanju, odnosno smanjenju broja dece u vrtiću ili vaspitnoj grupi donose u tesnoj saradnji sa osnivačem, odnosno lokalnim kriznim štabom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama