Министарство просвете: Родитељи за сада нису у обавези да доносе у вртић потврду о обавезном раду

16 новембра, 2020

Наш сајт пренео је јуче изјаву председнице синдиката ГСПРС Независност која се појавила у београдским медијима, а на тему нових мера које се уводе у вртиће. Министарство просвете, науке и технолошког развоја демантовало је ове наводе, саопштивши да родитељи за сада, с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, нису у обавези да доносе у вртић потврду о обавезном раду на радном месту.

Foto: Canva

Два најважнија показатеља, тренутан број позитивне деце (0,017 одсто) и запослених (0,838 одсто), као и просечна долазност деце која је у месецу октобру била 68,01 одсто, указују да у овом тренутку нема потребе за смањењем броја деце у вртићима и растерећењем капацитета, стоји на сајту Министарства.

Министарство подсећа да су све предшколске установе у планирању организације рада са децом у обавези да поштују законом прописане нормативе броја деце у васпитној групи и одлуке о повећању, односно смањењу броја деце у вртићу или васпитној групи доносе у тесној сарадњи са оснивачем, односно локалним кризним штабом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама