Mirsad Đerlek o tome kada će biti doneta odluka o načinu održavanja nastave u školama

26 jula, 2021

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da ne može biti postignut zadovoljavajući broj vakcinisanih protiv korona virusa do kraja avgusta, kada će biti doneta odluka o načinu održavanja nastave u školama, i da je potrebno do tada povećati obim vakcinacije.

Mirasad Đerlek

Đerlek je za RTS rekao da će „poslednja nedelja avgusta biti odlučujuća”, i da će Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa tada „odlučiti šta je najbolje”, prenosi Beta.

On je o velikom broju zaraženih koji se u Srbiju vraćaju iz zemalja u koje su išli na odmor, rekao da je „veoma loše i rizično ići nevakcinisan na letovanje i mešati se sa građanima evropskih zemalja gde je epidemijska situacija veoma loša”.

Izvor. Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Mirsad Đerlek o tome kada će biti doneta odluka o načinu održavanja nastave u školama

  1. Irena kaže:

    Nešto mi nije baš najjasnije. Šta podrazumeva reš “mešanje”. Sve porodice koje su na odmoru u evropskim zemljama okupljene su oko svoje dece i ne vidim razlog za alarmantno situaciju. Ako se mešanje tumači kao kontakt onda svako snosi sopstvenu odgovornost.
    Oni koji neznanju šta znači porodica i njen smisao nemora da ide na odmor. Kovid može da donese mešanjem i na vašaru.

  2. Perka kaže:

    Fantastično koliko ste dosadni sa vestima o vakcinama. Zar niste do sad utvrdili tržište? Pojeli dovoljno sendviča? Ili vam je malo?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama