Мисли које је Чарли Чаплин поклонио човечанству

24 априла, 2015

Представљамо мисли које је за свој 70. рођендан, 16. јануара 1959. године, Чарли Чаплин поклонио човечанству:
– Када сам заиста почео волети себе, схватио сам да су бол и емоционална патња само упозорења која ми говоре да тренутно живим супротно од своје истине. Данас знам да се то зове БИТИ ВЕРОДОСТОЈАН.

– Када сам заиста почео волети себе, схватио сам колико може бити увредљиво када покушавам да натерам некога да ради оно што ја хоћу, иако знам да тренутак није прави и да та особа није спремна за то, па чак и онда када сам та особа ЈА. Данас, ја то зовем ПОШТОВАЊЕ.
– Када сам заиста почео волети себе, престао сам жудети за неким другачијим животом и могао сам видети да је све што ме је окруживало у ствари било позив да растем и да се развијам. Данас, ја то зовем ЗРЕЛОСТ.
– Када сам заиста почео вољети себе, схватио сам да сам под било којим околностима увек на правом месту, у право време и да се све догађа у правом тренутку. Тако да сам могао бити миран. Данас то зовем САМОПОУЗДАЊЕ.
– Када сам заиста почео волети себе, престао сам самом себи красти своје време, и престао сам правити грандиозне пројекте за будућност. Данас радим само оно што ми доноси радост и срећу. Радим ствари које волим да радим и које веселе моје срце и чиним то на свој властити начин и у свом властитом ритму. Данас знам да се то зове ЈЕДНОСТВАНОСТ.
– Када сам заиста почео волети себе ослободио сам се свега што није било здраво за мене: од хране, људи, ствари, ситуација и свега осталог што ме је вукло ка дну а даље од мене самога. У почетку сам то звао „здрави егоизам“, али данас знам да је то ЉУБАВ ПРЕМА САМОМЕ СЕБИ.
– Када сам заиста почео волети себе престао сам желети да сам увек у праву, тако сам мање грешио. Данас сам схватио да се то зове СКРОМНОСТ.
– Када сам заиста почео волети себе, одрекао сам се навике да живим и даље у прошлости и да се бринем за своју будућност. Сада пак живим само за овај тренутак у којем се СВЕ дешава. Тако живим сваког дана и зовем то ИСПУЊЕЊЕ.
– Када сам заиста почео волети себе спознао сам да ме мој ум може пореметити и да се од неких својих мисли могу разбољети. Али чим сам почео да користим своје срце, мој ум је добио драгоцјеног савезника. Данас ову везу зовем МУДРОСТ СРЦА.
Нема потребе да се плашимо свађá, суочавањá нити било каквих проблема, јер и звијезде се понекад сударе па и из тог судара настане неки нови свијет. Данас, ја знам: ТО СЕ ЗОВЕ ЖИВОТ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама