Mister Bin – priča o detetu s poremećajem u govoru koje je postalo najvoljeniji glumac na svetu

Rouan Atkinson možda je najbolji dokaz da se teški trenuci u detinjstvu mogu prevazići i postati samo priča koje se s malo gorčine sećamo kad odrastemo i postanemo uspešni.

Rođen je u porodici koja je pripadala srednjoj klasi, a kao dete je mnogo patio zbog problema s mucanjem. U školi su ga zadirkivali i maltretirali zbog njegovog neobičnog izgleda. Govorili su mu da liči na vanzemaljca. Smatrali su ga čudakom zbog čega je postao veoma stidljiv, povučen i nije imao mnogo prijatelja. Ovo je svojevremeno za Gardijan potvrdio čak i bivši britanski premijer Toni Bler koji je išao u istu školu.

Iako se veoma predano posvetio nauci, jedan od njegovih nastavnika svojevremeno je izjavio da „u njemu nije video ništa posebno“. Niko nije očekivao da od njega postane veliki naučnik. Ali, kada je primljen na Univerzitet Oksford, svima je pokazao da greše. Ipak, vrlo brzo se zaljubio u glumu koja mu je bila nedostižna zbog problema s govorom. Nastavio je sa studijama i stekao master diplomu iz elektrotehnike. Tek onda je odlučio da prati svoj san i postane glumac, Međutim, nailazio je samo na odbijanje. Jedno za drugim.

Osećao se poraženo. Ali nije prestao da veruje u sebe. Bio je zaljubljen u komediju i voleo je da zasmejava ljude. Počeo je predano da radi na svojim, originalnim komičnim skečevima i ubrzo shvatio da mucanje nestaje svaki put kad se uživi u karakter. Još tokom studija počeo je da piše priče o čudnom, nadrealnom liku koji nam je danas svima poznatog kao – Mister Bin.

Iako je i u drugim ulogama imao uspeha, Mister Bin je taj koji je Atkinsona učinio megapopularnim širom sveta. Uprkos svim preprekama i teškoćama s kojima se suočavao kroz odrastanje, ali i kasnije, kako zbog svog mucanja tako i zbog izgleda, dokazao je da i bez lepog lica, atletske građe i savršenog govora – možete postati jedan od najvoljenijih glumaca na svetu.

Priča o Rouanu Atkinsonu, aka Mister Binu, uči nas da je za uspeh u životu najvažnija strast, predan rad, posvećenost i neodustajanje.

Niko se ne rađa savršen, a deca i ljudi mogu postići neverovatne stvari čak i ako imaju slabe strane, čak i ako nailaze na prepreku za preprekom, na jedna zatvorena vrata za drugim.

Pročitajte ovu priču svojoj deci i recite im da ih na putu ka ostvarenju snova sigurno čekaju padovi. Ali da je Rouan pravi primer toga da se baš sve može prevazići uz mnogo volje i rada.