Млади у Србији воле родитеље, нису бунтовници, није им битно богатство

мај 27, 2016

Mлади у Србиjи нису бунтовници, потребно их jе покренути, желе да мењаjу свет, али не знаjу како, желе да путуjу, амбициозни су, толерантни, а родитељи су им наjвећи узори – закључци су истраживања “Истина о младима” коjе jе данас представљено.
mladiИстраживање коjе jе прошле године спровела агенциjа McCann Truth Central, показуjе да генерациjа коjу стариjи доживљаваjу као незаинтересовану за све, коjоj су информациjе доступне на “клик” на мобилном телефону, коjа жели све сад и одмах, ипак сматра да су материjалне ствари пролазне, и да jе важниjе доживети него имати.
“Према студиjи спроведеноj на репрезентативном узорку од 16 до 29 година, 35 процената младих у будућости жели да путуjе светом, док само 16 одсто њих жели да буде богато”, изjавила jе психолог и менаџерка за аналитику и развоj у агенциjи McCann Truth Central у Установи културе “Пароброд”.
Oпшти jе утисак да млади не желе да буду познати, већ успешни, зато и jесу амбициозни, а чак 76 одсто њих би волело да има сопствeну фирму.

Истраживање показуjе да младе у Србиjи не занима политика, сем уколико би од тога имали корист, и чак половина омладине каже да би се због запослења учланило у неку политичку странку.

За разлику од њихових родитеља, ова генерациjа ниjе спремна на револуциjу и бунт – они желе да мењаjу свет, али не знаjу како, и потребно их jе покренути и подстаћи.
Резултати прошлогодишњег истраживања, у односу на оно из 2011. године, показуjу да jе омладина у Србиjи постала толерантниjа по многим питањима, али трећина ипак не би била у вези или браку са неким друге вере или боjе коже.
Шта више, упркос наглашеноj потреби за сродном душом, трећина се осећа комотно да се никада не уда или ожени, а мало више од половине сматра да жена има право да сама одлучи да ли ће бити домаћица или кариjериста.
Иако знаjу ко jе коjа позната личност, и цене их због личне жртве коjу су поднеле на путу до циља, млади за узоре ипак пре бираjу своjе родитеље, коjи су се одрицали у њихову корист, па би зато волели у будућности да им помогну, и управо тако би волели да их друштво памти – као неког ко jе бринуо о породици и приjатељима.
Mлади се не обазиру на опште мишљење jавности какво пласираjу медиjи, jер jе уопштено на основу неког изузетка, њима jе битно да људи из њиховог микросвета знаjу какви су.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама