Molitva svakog roditelja

15 januara, 2015

Iz beležnice transparentne mame: Molitva svakog roditelja

Na svom blogu o materinstvu Toni Hamer piše o spremnosti na promene na koje je njena deca svakoga dana motivišu. Pri tome, ni trenutka ne gubi svoj simpatični smisao za humor a ovo je samo jedna od njenih divnih priča…

roditelji-i-deca-1373360683-6846
Dragi bože,
Hvala ti za novi dan koji provodim sa decom. Pravi su blagoslov, toliko sam srećna što ih imam.
Do ovog časa, nijednom danas nisam digla glas na njih. Nisam ih čak ni ružno pogledala, ni zakolutala očima, ni jednom nisam pogledala na sat da vidim ima li smisla da ih stavim da spavaju. Nisam im rekla grubu reč niti pokušala da objasnim svojoj dvogodišnjakinji da ne može da lupa po mom laptopu pokušavajući da radi sa mnom. Toliko sam strpljiva, nežna, puna ljubavi.
Hvala ti i za to što se deca danas tako lepo vladaju. Nijednom se nisu potukli. Mirni su, ćute i skoro da su spokojni. Nijednom mi se nisu direktno usprotivili, niti su udarili jedno drugo, ni ujeli, ni mučili. Sin nije srušio kulu od kocaka koju je moja ćerkica gradila, a ni ona mu nije ukrala šolju iako je u njoj više mleka. Samo nežne reči i za mene i za njih… o, kakva je to radost!
Ali uskoro, bože, ustaću iz kreveta i sve će se to promeniti.
Molim te, daj mi snage da vidim jasno pred sobom bar dok ne popijem prvu kafu, i daj mi hrabrosti da odem po decu u njihovu sobu i daj mi saznanje da će mi jednom nedostajati ovakvi dani.
Amin.
Toni Hamer je književnica, humorista i transparentna mama
Izvor: lovesensa.rs
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama