Молитва сваког родитеља

15 јануара, 2015

Из бележнице транспарентне маме: Молитва сваког родитеља

На свом блогу о материнству Тони Хамер пише о спремности на промене на које је њена деца свакога дана мотивишу. При томе, ни тренутка не губи свој симпатични смисао за хумор а ово је само једна од њених дивних прича…

roditelji-i-deca-1373360683-6846
Драги боже,
Хвала ти за нови дан који проводим са децом. Прави су благослов, толико сам срећна што их имам.
До овог часа, ниједном данас нисам дигла глас на њих. Нисам их чак ни ружно погледала, ни заколутала очима, ни једном нисам погледала на сат да видим има ли смисла да их ставим да спавају. Нисам им рекла грубу реч нити покушала да објасним својој двогодишњакињи да не може да лупа по мом лаптопу покушавајући да ради са мном. Толико сам стрпљива, нежна, пуна љубави.
Хвала ти и за то што се деца данас тако лепо владају. Ниједном се нису потукли. Мирни су, ћуте и скоро да су спокојни. Ниједном ми се нису директно успротивили, нити су ударили једно друго, ни ујели, ни мучили. Син није срушио кулу од коцака коју је моја ћеркица градила, а ни она му није украла шољу иако је у њој више млека. Само нежне речи и за мене и за њих… о, каква је то радост!
Али ускоро, боже, устаћу из кревета и све ће се то променити.
Молим те, дај ми снаге да видим јасно пред собом бар док не попијем прву кафу, и дај ми храбрости да одем по децу у њихову собу и дај ми сазнање да ће ми једном недостајати овакви дани.
Амин.
Тони Хамер је књижевница, хумориста и транспарентна мама
Извор: lovesensa.rs
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама