Мондо: Медији спекулишу да је могуће да се привремено затворе и вртићи

6 новембра, 2020

У овом тренутку није познато да ли ће бити увођења нових мера за сузбијање ширења коронавируса.


Кризни штаб Владе Србије за сузбијање корона вируса одржаће седницу у подне, а у овом тренутку није познато да ли ће бити увођења нових мера за сузбијање ширења корона вируса.

По изјавама епидемиолога у претходна два, три дана, може се закључити да није искључено да се скрати рад угоститељских објеката, привремено затворе биоскопа и позоришта, а могуће је и продужење јесењег распуста. Медији спекулишу и да је могуће да се привремено затворе и вртићи.

Премијерка Ана Брнабић рекла је у среду да се тренутно не планира пооштравање мера, као и да би било погрешно да се сада затворе школе.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је у среду да ће се на Кризном штабу разговарати о евентуалном продужетку јесењег распуста за основце.

Члан Кризног штаба Бранислав Тиодровић рекао је јуче да је, када број новозаражених пређе 2.000, што се у Србији догодило, једина ефикасна мера затварање свих угоститељских објеката после 21 час и ограничење окупљања на највише петоро људи.

Епидемиолог и члан штаба Предраг Кон рекао је да се епидемиолошка ситуација погоршава и да из неповољне прелази у ванредну, те да треба избегавати масовне скупове и ризичне контакте.

Извор: Мондо/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Мондо: Медији спекулишу да је могуће да се привремено затворе и вртићи"

  1. Jul каже:

    Naravno, o vrtićima ni reč! Ni.pohvala,a radi se konstantno od maja,ccc

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама