Mondo: Mediji spekulišu da je moguće da se privremeno zatvore i vrtići

6 novembra, 2020

U ovom trenutku nije poznato da li će biti uvođenja novih mera za suzbijanje širenja koronavirusa.


Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje korona virusa održaće sednicu u podne, a u ovom trenutku nije poznato da li će biti uvođenja novih mera za suzbijanje širenja korona virusa.

Po izjavama epidemiologa u prethodna dva, tri dana, može se zaključiti da nije isključeno da se skrati rad ugostiteljskih objekata, privremeno zatvore bioskopa i pozorišta, a moguće je i produženje jesenjeg raspusta. Mediji spekulišu i da je moguće da se privremeno zatvore i vrtići.

Premijerka Ana Brnabić rekla je u sredu da se trenutno ne planira pooštravanje mera, kao i da bi bilo pogrešno da se sada zatvore škole.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je u sredu da će se na Kriznom štabu razgovarati o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodrović rekao je juče da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.

Epidemiolog i član štaba Predrag Kon rekao je da se epidemiološka situacija pogoršava i da iz nepovoljne prelazi u vanrednu, te da treba izbegavati masovne skupove i rizične kontakte.

Izvor: Mondo/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Mondo: Mediji spekulišu da je moguće da se privremeno zatvore i vrtići"

  1. Jul kaže:

    Naravno, o vrtićima ni reč! Ni.pohvala,a radi se konstantno od maja,ccc

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama