Na racionalizaciji u prosveti radi se u dva pravca

2 novembra, 2017

Na racionalizaciji u prosveti radi se u dva pravca, i dok je jedan delimično okončan, a odnosi se na plan upisa u srednje škole i formiranje odeljenja u osnovnim i srednjim školama, kao i na raspodelu tehnoloških viškova i isplatu otpremnina, drugi će se odnositi na mrežu škola.

(Foto D. Jevremović)


Ovo su danas u razgovoru ocenili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i šef Misije MMF Džejms Ruf i predstavnici tehničke Misije.
Svetska banka radi na platformi, rekao je ministar i podsetio da je plan bio da se platforma završi do kraja avgusta, a novi rok je sredina novembra. On je najavio i početak rada na mreži obrazovno- vaspitnih ustanova u Srbiji, za šta će i u budžetu Ministarstva za 2018. biti izdvojena određena sredstva.
Ministar Šarčević upoznao je predstavnike Misije sa do sada sprovedenim reformama u sistemu obrazovanja.
– Trenutno su u skupštinskoj proceduri četiri zakona, a plan je da do kraja godine usvojimo još četiri, čime ćemo imati potpuno završen zakonodavni okvir – rekao je Šarčević, dok je Ruf izjavio da je impresioniran onim što je urađeno u okviru zakonodavne reforme.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama