Najbolji amanet sinu

17 januara, 2016

 
Sine, molim te, nemoj da se vežeš za glupe i razuzdane žene. Ovo odsustvo moralnih vrednosti i jeftinih prioriteta ne donosi ništa sem samih gluposti.
otac
Takve žene neće te učiniti jačim, one će napuniti tvoj život greškama, greškama u odnosu na druge žene, a taj cinizam neće ti dati niti mudrosti, niti dubine.
Budi izbirljiv. Ne razbacuj se komplimentima i pohvalama, ali opraštaj, poštuj žene, bez obzira kakve god bile, jer si muškarac – ne samo rečju, već i snagom. Snagom koja neće dozvoliti da poniziš sebe, ali i uvrediš čoveka koji je pao.
Budi odgovoran. Za sebe, za svoj rad, za svoje postupke. Svaki tvoj korak mora biti odgovoran pred čovekom, pred sobom i pred Bogom. Ne dozvoljavaj sebi lakomislenosti. Greši, uči se, ali kreći se dalje. I znaj: svaka tvoja greška čini te još jačim. Ne žali sebe.
Pomaži ljudima, ne živi samo zbog svog zadovoljstva, i bićeš nagrađen za to, i u ovom svetu i u drugom.
Budi jake volje i ničega se ne boj, imaj strah, ali imaj i snage i volju da taj strah suzbiješ. Imaj mogućnost zvati se muškarcem. Neka se tvoje srce ne zamagli predrasudama tuđih ljudi i lažnih vrednosti.
 
Izvor: Mudre misli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama