Најбољи аманет сину

17 јануара, 2016

 
Сине, молим те, немој да се вежеш за глупе и разуздане жене. Ово одсуство моралних вредности и јефтиних приоритета не доноси ништа сем самих глупости.
otac
Такве жене неће те учинити јачим, оне ће напунити твој живот грешкама, грешкама у односу на друге жене, а тај цинизам неће ти дати нити мудрости, нити дубине.
Буди избирљив. Не разбацуј се комплиментима и похвалама, али опраштај, поштуј жене, без обзира какве год биле, јер си мушкарац – не само речју, већ и снагом. Снагом која неће дозволити да понизиш себе, али и увредиш човека који је пао.
Буди одговоран. За себе, за свој рад, за своје поступке. Сваки твој корак мора бити одговоран пред човеком, пред собом и пред Богом. Не дозвољавај себи лакомислености. Греши, учи се, али крећи се даље. И знај: свака твоја грешка чини те још јачим. Не жали себе.
Помажи људима, не живи само због свог задовољства, и бићеш награђен за то, и у овом свету и у другом.
Буди јаке воље и ничега се не бој, имај страх, али имај и снаге и вољу да тај страх сузбијеш. Имај могућност звати се мушкарцем. Нека се твоје срце не замагли предрасудама туђих људи и лажних вредности.
 
Извор: Мудре мисли

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама