Наставница кажњена јер су се ђаци руковали, колеге за неколико сати скупиле новац и отплатиле казну

23 новембра, 2020

Соилидарност просветних радника показала се најбоље у тренутку када је њихова колегиница, наставница српског језика Марина Милосављевић, запослена у основној школи у месту Подвршка код Кладова кажњена јер је – дозволила да се њени ђаци рукују у дворишту.

Foto: Canva

“Инцидент” се, како је наставница Марина објаснила за дневни лист “Данас” догодио 10. септембра, али је интернетом тек јуче почело да кружи решење о казни коју је Марини изрекла директорка ове школе, због, како се наводи “теже повреде радне обавезе и неспровођења мера безбедности ученика и запослених”.

А казна – 20% од плате, у септембру, октобру и новембру. Међутим, брзом реакцијом њених колега на друштвеним мрежама, за свега неколико сати на њен рачун је уплаћено 39.000, што је и више него довољно да се покрије трошак ове, па рећи ћемо бесмислене казне.

Како објашњава наставница Марина Милосављевић, она се на решење жалила, али је жалба одбијена. Каже да се све догодило брзо и да ђаци нису послушали њено упозорење да не смеју да се додирују, а баш у том тренутку наишла је директорка.

“Ученици су у дворишту носили маске и држали дистанцу, али се десило да су два ђака шестог разреда пришла један другом у намери да „баце пет“. Ја сам их опоменула да се не приближавају, али ме они нису послушали. У том тренутку је наишла директорка и ја сам испала крива што је дошло до физичког контакта између деце. Испоставило се да ја тог дана заправо нисам била дежурна у школском дворишту јер је списак дежурстава био промењен, а да то нисам знала. Међутим, ни то није узето као олакшавајућа околност. Деца су ми се после извинила, али, ето, кажњена сам ја” – каже за Данас Милосављевић, која је у поменутој школи запослена на одређено време.

Ипак, охрабрује то што солидарност у овим тешким временима – ипак постоји.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Наставница кажњена јер су се ђаци руковали, колеге за неколико сати скупиле новац и отплатиле казну

  1. Marko каже:

    E moji roditelji, nista podrška za nastavnicu.
    Trebali su i roditelji da se priključe.
    Roditelji, pali ste iz predmeta ljudskost, vidimo se u avgustu, ……,……

  2. Petar каже:

    Cist mobing.Tada jos nisu bile u primeni tako teske mere.Zar nije mogla neka opomena ,prijateljski,kolegijalni savet.Pa onda ukoliko se jos jednom ponovi neke kaznjava.Mislim da je u pitanju licni konflikt.Sta je ta direktorka?Monstrum.Trebalo bi direktorku kazniti, jer kaznjava nekog ko nije na duznosti.Gde je bio dezurni ucitelj.Kako ima obraza da pogleda kolegama u oci.Ovo pisem i krivim direktorku samo u slucaju da je iskaz nastavnice tacan.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама