Nastavnica kažnjena jer su se đaci rukovali, kolege za nekoliko sati skupile novac i otplatile kaznu

23 novembra, 2020

Soilidarnost prosvetnih radnika pokazala se najbolje u trenutku kada je njihova koleginica, nastavnica srpskog jezika Marina Milosavljević, zaposlena u osnovnoj školi u mestu Podvrška kod Kladova kažnjena jer je – dozvolila da se njeni đaci rukuju u dvorištu.

Foto: Canva

“Incident” se, kako je nastavnica Marina objasnila za dnevni list “Danas” dogodio 10. septembra, ali je internetom tek juče počelo da kruži rešenje o kazni koju je Marini izrekla direktorka ove škole, zbog, kako se navodi “teže povrede radne obaveze i nesprovođenja mera bezbednosti učenika i zaposlenih”.

A kazna – 20% od plate, u septembru, oktobru i novembru. Međutim, brzom reakcijom njenih kolega na društvenim mrežama, za svega nekoliko sati na njen račun je uplaćeno 39.000, što je i više nego dovoljno da se pokrije trošak ove, pa reći ćemo besmislene kazne.

Kako objašnjava nastavnica Marina Milosavljević, ona se na rešenje žalila, ali je žalba odbijena. Kaže da se sve dogodilo brzo i da đaci nisu poslušali njeno upozorenje da ne smeju da se dodiruju, a baš u tom trenutku naišla je direktorka.

“Učenici su u dvorištu nosili maske i držali distancu, ali se desilo da su dva đaka šestog razreda prišla jedan drugom u nameri da „bace pet“. Ja sam ih opomenula da se ne približavaju, ali me oni nisu poslušali. U tom trenutku je naišla direktorka i ja sam ispala kriva što je došlo do fizičkog kontakta između dece. Ispostavilo se da ja tog dana zapravo nisam bila dežurna u školskom dvorištu jer je spisak dežurstava bio promenjen, a da to nisam znala. Međutim, ni to nije uzeto kao olakšavajuća okolnost. Deca su mi se posle izvinila, ali, eto, kažnjena sam ja” – kaže za Danas Milosavljević, koja je u pomenutoj školi zaposlena na određeno vreme.

Ipak, ohrabruje to što solidarnost u ovim teškim vremenima – ipak postoji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Nastavnica kažnjena jer su se đaci rukovali, kolege za nekoliko sati skupile novac i otplatile kaznu

  1. Marko kaže:

    E moji roditelji, nista podrška za nastavnicu.
    Trebali su i roditelji da se priključe.
    Roditelji, pali ste iz predmeta ljudskost, vidimo se u avgustu, ……,……

  2. Petar kaže:

    Cist mobing.Tada jos nisu bile u primeni tako teske mere.Zar nije mogla neka opomena ,prijateljski,kolegijalni savet.Pa onda ukoliko se jos jednom ponovi neke kaznjava.Mislim da je u pitanju licni konflikt.Sta je ta direktorka?Monstrum.Trebalo bi direktorku kazniti, jer kaznjava nekog ko nije na duznosti.Gde je bio dezurni ucitelj.Kako ima obraza da pogleda kolegama u oci.Ovo pisem i krivim direktorku samo u slucaju da je iskaz nastavnice tacan.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama