Nastavničko veće Tehničke škole donelo odluku o kazni za đake koji su nastavnici izmakli stolticu

23 novembra, 2022

Nastavničko veće Tehničke škole iz Trstenika donelo je odluku da se učenici koji su izmakli stolicu profesorki i sve to snimali, isključe iz ove škole, piše portal Nova.

Foto: Aleksandar Veljković

Nakon incidenta u kom je jedan učenik nastavnici izmakao stolicu nakon čega je ona pala na pod, a dvojica drugih to snimali i objavljivali na društvenim mrežama, u javnosti se podigla velika prašina. Gotovo svi, uključujući i ministra prosvete Branka Ružića, zalagali su se za najstrožu kaznu, a to je isključenje i škole, što se, po svemu sudeći i dogodilo.

Uprkos tome što je jedan od njih priložio uverenje da je u trenutku izvršenja dela bio “neuračunljiv”, to nije uticalo na odluku veća.

Na ovu odluku učenici i njihovi roditelji mogu podneti žalbu Školskom odboru u roku od osam dana.

Inače, nastavnica engleskog koja je žrtva nasilja izjavila je za medije da se oseća poniženo i postiđeno i da očekuje da kazna za nasilnike bude premeštanje u drugu školu, te da bi i tom odlukom bila zadovoljna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


9 komentara na "Nastavničko veće Tehničke škole donelo odluku o kazni za đake koji su nastavnici izmakli stolticu

 1. Mile kaže:

  Vratiće ih inspekcija, to su do sada radili u 100% sličnih slučajeva, jer “traže dlaku u jajetu” samo da bi učenike nasilnike vratili u školu.
  Osim ako im ne stigne naredjenje “odozgo” da se ne mešaju!

 2. Neko u masi kaže:

  Šta li su mislili da će da se desi?

 3. Marina kaže:

  Ja mislim da bi kazna bila efikasnija kad im ne bi bio dozvoljen upis u drugu školu sve do sledeće školske godine. Pa neka ponavljaju razred, to su zaslužili i oni i roditelji.

  1. Jelena Lukić kaže:

   Upravo to. Smislenije je , ali je opet diskutabilno da li ce uopšte delovati ta ‘kazna’, sa druge strane, premeštanje u dugu školu znači da se problem premešta da jednog na drugo mesto.

   1. Bivsi profesor kaže:

    Potpuno se slazem. problem se upste tako ne resava, vec se samo , kao sto kazete, premesta na drugo mesto

    1. Bivsi profesor kaže:

     Ima boljih i efikasnijih resenja za takve ucenike ( na zalost on nije jedini u nasim skolama.) Zasto uopste mora pohadjati skolu koja u stvari, i nije obavezna. Negde sam procitala da ima mnogo neopravdanih izostanaka.

 4. Miško kaže:

  Pa čim ima uverenje da je neuračunljiv, što bi dalje iš’o u školu? Kakva kazna, nema dalje školovanje za njih!

  1. Mod kaže:

   Potpuno ste u pravu.

 5. Željen Šimšić kaže:

  Učenik ponizi, uvredi i povredi nastavnika a kazna je da ode u drugu školu i nastavi svoje postupke.
  To nije rešenje. Socijalno, Pedagog, psiholog, roditelji učenika i sistem eventualnih novčanih kazni može da se umreži i na taj način utiče na popravljanje vaspitanja učenika, kao i smernice za roditelje u načinu vaspitavanja. Zakon se mora malo izmeniti. Ima posla i zato treba neko da krene da menja, popravlja i uskladjuje zakone u interesu države i same nacije a za dibrobit naraštaja koji dolaze.

MOŽDA TE ZANIMA
Šarčević: Insistiramo na kvalitetu rada i rukovođenja
DETALJNIJE

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama