Наука каже да је ово најбољи начин да умирите дете

30 јануара, 2019

Ако постоји нешто што родитељи увек покушавају да избегну, то су драматични испади беса код деце, нарочито они који се дешавају у јавности. На срећу постоји више начина да смирите дете пре него што дође у ону фазу кад вас малтене и не чује шта му говорите.

Foto: Canva

Према ономе што пише Science Dailyнајбољи начин да смирите дете које је на ивици испада беса јесте да га изведете у природу. Боравак на отвореном може да помогне да се код деце смањи ниво стреса и адекватно потроши нагомилана енергија.

Истраживање тима научника са Хонкошког универзита показало је да време које деца проведу у природи има изузетно позитиван утицај на њихово друштвено понашање. Докторка Тања Собко и њен тим доказали су да више времена у природи за децу значи да ће бити здравија, да ће се боље понашати и бити срећнија.

“Приметили смо да модерни родитељи избегавају природу. Сматрају је прљавом и опасном а деца, нажалост, лако усвоје те исте ставове. Уз све то и зелене површине често нису баш гостољубиве, па све чешће можете видети знак ‘Не гази по трави’”, каже др Собко.

Другим речима, не плашите се да дозволите деци да се испрљају у блату, нарочито ако их то чини срећним!

Приредила: А. Цвјетић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама